مقالات

علت سندروم زانوی دوندگان یا درد پاتلوفمورال زانو چیست؟

جلوگیری از ابتلا به سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS)

سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) یا زانوی دونده باعث ایجاد درد در ناحیه کاسه زانو و در مواردی در اطراف آن می‌شود. دلایل مختلفی وجود دارند که می‌توانند باعث ایجاد درد پاتلوفمورال شوند که با اصلاح آن‌ها می‌توان مجددا سلامت استخوان و عضلات زانو را به‌دست آورد. در ادامه به طب آنلاین مطالب مفید و کاملی در رابطه با معرفی و شناخت زانوی دونده، دلایل به‌وجود آمدن، درمان، علائم، راهکار برای بهترشدن آن و همچنین محصولات مفید برای درمان این سندرم را بیان کرده است تا بتوانید کاملا به موقع برای رفع آن اقدام کنید و نیازی به شیوه‌های پر‌هزینه برای از بین بردن آن نداشته باشید.

سندرم درد پاتلوفمورال (ساییدگی زانو)  چیست؟

سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) به درد‌هایی گفته می‌شود که در کاسه زانو و اطراف آن احساس می‌شود. علائم مختلفی می‌توانند باعث ایجاد این سندرم شوند که حتی‌الامکان بهتر است با اصلاح سبک زندگی خود از ایجاد آن جلوگیری شود.

علائم مختلفی می‌توانند باعث ایجاد این سندرم شوند که حتی‌الامکان بهتر است با اصلاح سبک زندگی خود از ایجاد آن جلوگیری کرد. نام دیگر این سندرم، زانوی دونده یا جهنده است. دلیل انتخاب این اسم به این دلیل است که در اثر دویدن و انجام حرکاتی نظیر پریدن احتمال ابتلا به آن افزایش پیدا می‌کند.

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
شما به کدام درد مبتلا هستید؟!(Required)

اگر در ناحیه زانو دردی احساس می‌کنید بهتر است که سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص داده شود که به پاتلوفمورال مبتلا شده‌اید یا خیر. اگر این سندرم درست و به‌موقع تشخیص داده نشود، در صورت حاد بودن، ممکن است از روش جراحی برای درمان آن استفاده شود.

تشخیص سندرم درد پاتلوفمورال (ساییدگی زانو) 

این سندرم عبارت است از درد‌های ناحیه زانو و کاسه زانو و راه‌حل اصلی تشخیص آن پس از مشاهده علائمی نظیر احساس درد در این ناحیه، این است که به پزشک فیزیوتراپی مراجعه کنید.

سندرم درد پاتلوفمورال (ساییدگی زانو)

دلایل ابتلا به سندرم درد پاتلوفمورال

سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) ممکن است در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود؛ اما انجام برخی حرکات نامناسب در طول روز می‌تواند احتمال ابتلا به‌این سندرم را افزایش دهد.

ایجاد فشار زیاد بر زانو‌ها، استفاده از کفش نا‌مناسب، انجام اشتباه حرکات ورزشی، ورزش بیش‌از حد و بالا رفتن مداوم از پله از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به این سندرم است. برخی از دلایلی که باعث ابتلا به این عارضه می‌شوند موارد زیر هستند:

  • زانوزدن از جمله مواردی است که باعث ابتلا به‌این عارضه می‌شود.
  • اگر عادت دارید به‌شکلی که زانو‌های خود را خم می‌کنید بنشینید، این عادت در بلندمدت برای شما مضر خواهد بود و زمینه ابتلا به این سندرم را ایجاد می‌کند.
  • بالا رفتن از پله به‌صورت مداوم و زیاد می‌تواند باعث ایجاد درد پاتلوفمورال شود.
  • تمرین‌های ورزشی و انجام ورزش‌های سنگین و ورزش‌هایی که دویدن و پریدن در آن‌ها انجام می‌شود نیز ممکن است باعث ابتلای شما به این سندرم شود.
دلایل ابتلا به سندرم درد پاتلوفمورال
  • جنسیت نیز برای ابتلا به این بیماری موثر است؛ طبق آمار معمولا خانم‌ها بیشتر از آقایان به این سندرم مبتلا می‌شوند.
  • افراد بزرگسال و خرد‌سال بیشتر در معرض ابتلا به‌این سندرم قرار دارند. به همین دلیل آن را می‌توان یکی از دلایل ابتلا به درد پاتلوفمورال دانست.
  • احتمال ابتلای جوانان به درد پاتلوفمورال کمتر از بقیه سنین است؛ اما جوانان و نوجوانانی که ورزشکار هستند در معرض ابتلا به آن قرار دارند.
  • عدم انجام صحیح حرکات ورزشی نیز می‌تواند یکی از این دلایل باشد.
  • استفاده از وسایل ورزشی غیر‌استاندارد و ندانستن نحوه صحیح کار‌کردن با آن‌ها نیز می‌تواند از دلایل ابتلا به این عارضه باشد.
  • اگر در هفته تعداد روز بالایی را به ورزش اختصاص می‌دهید شما در معرض ابتلا به این سندرم قرار دارید.

اما اصلی‌ترین دلیل ابتلا به سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) انجام حرکات و فعالیت‌های شدید در طول روز است. این حرکات فشار زیادی بر زانو وارد می‌کنند که منجر‌به بروز سندرم پاتلوفمورال می‌شود. در‌صورتی‌که علائم آن را مشاهده کردید در اولین فرصت به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

مطالعه بیشتر: بهترین قرص برای زانو درد

جلوگیری از ابتلا به سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS)

علائم ابتلا به سندرم درد پاتلوفمورال

اولین علامت ابتلا به سندرم پاتلوفمورال وقتی است که شما در بافت و استخوان‌های کاسه زانو و اطراف آن درد را احساس کنید. آسیبی که به غضروف وارد می‌شود به‌تنهایی منجر‌به درد شدید نشده؛ بلکه تجزیه مفصل زیر کاسه زانو استخوان درد را به‌دنبال دارد و می‌توان آن را از علائم ابتلا به سندرم پاتلوفمورال دانست. موارد دیگری نیز هستند که نشان از ابتلا به این سندرم دارند:

  • هنگامی که زیاد از زانو و مفصل زانوی خود استفاده می‌کنید دردی در این ناحیه احساس می‌شود.
  • مشکلات در ناحیه زانو و کاسه زانوی شما زیاد است.
  • آناتومی و حالت بدن شما در ناحیه پا، مخصوصا زانو شکلی خاص و غیر‌طبیعی دارد.
  • حتی هنگامی‌که از کفش مناسب استفاده می‌کنید، پا و زانوی شما دچار درد‌های خفیف تا شدیدی می‌شود.

جلوگیری از ابتلا به سندرم درد پاتلوفمورال (ساییدگی کشکک زانو)

ترک برخی از رفتار‌های غلط و اصلاح آن‌ها می‌تواند از ابتلا به سندرم پاتلوفمورال جلوگیری کند و حتی در مواردی برای درمان سریع‌تر آن نیز موثر است. برخی از عادت‌های موثر در جلوگیری از ابتلا به این سندرم در ادامه توضیح داده شده‌اند.

  • سعی کنید که برای هر فعالیتی از کفش‌های متناسب با آن فعالیت استفاده کنید تا کمترین آسیب به پا‌ها و زانو‌هایتان وارد شود.
  • استفاده از انواع زانوبند طبی به‌طور روزانه و برای انجام فعالیت‌هایی که به زانوی شما فشار زیادی وارد می‌کند مفید است.
  • اگر قصد انجام فعالیت بدنی و ورزش دارید بهتر است از قبل بدن خود را گرم کنید تا حین انجام تمرینات به زانو، پا‌ها و سایر نقاط بدنتان آسیب وارد نشود.
  • اگر در گذشته فعالیتی را انجام می‌دادید که باعث آسیب رساندن به زانوی شما شده است دیگر آن فعالیت را انجام ندهید و یک تمرین سبک‌تر و راحت‌تر را جایگزین آن کنید.
  • اضافه وزن از عوامل ابتلا به سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) است؛ سعی کنید وزن خود را استاندارد نگه دارید تا به زانو‌هایتان فشار کمتری وارد شود و به این عارضه مبتلا نشوید.
  • اگر دچار این سندرم شدید، در کنار عمل به توصیه‌های پزشک می‌توانید از زانوبند اورجینال استفاده کنید تا فشار کمتری بر زانوی شما وارد شود.
  • تمرینات کششی که باعث تقویت انعطاف‌پذیری می‌شوند را به آرامی انجام دهید.
  • از قرص شل کننده عضلات برای افزایش جریان خون در ناحیه زانو استفاده کنید. مصرف این قرص علاوه بر کمک به درمان ناحیه آسیب دیده، درد آن را نیز کاهش می‌دهد.

برای درمان زانودرد از تکنولوژی جدید زانوبند زاپیامکس آلمانی استفاده کنید.

سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS)  چیست؟

انجام برخی تمرینات که باعث تقویت زانو، عضلات و استخوان‌های اطراف آن می‌شود نیز می‌تواند برای جلوگیری و درمان سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) مفید باشد. اگر هنوز به این عارضه مبتلا نشده‌اید می‌توانید این تمرینات و حرکات را انجام دهید؛ اما اگر برای درمان این سندرم می‌خواهید آن‌را انجام دهید بهتر است حتما با پزشک مشورت کنید، چراکه ممکن است انجام این حرکات برای شما مضر باشد.

تفاوت سندرم پاتلوفمورال و آرتروز زانو

سندرم پاتلوفمورال و آرتروز زانو هر دو از عارضه‌های ناحیه زانو هستند. سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) دردی است که در کاسه زانو و اطراف آن مشاهده می‌شود که دلیل اصلی آن از بین رفتن مفاصل زانو است و معمولا با درد شدید در این ناحیه می‌توان آن را تشخیص داد. بیشتر در اثر انجام حرکات اشتباه و ایجاد فشار زیاد روی زانو به‌وجود می‌آید. آرتروز زانو یک درد مفصلی بوده که در زانو رخ می‌دهد؛ اما دلیل آن معمولا بالا رفتن سن است. آرتروز زانو همراه با التهاب‌های شدید در ناحیه زانو همراه بوده که برای درمان آن علاوه بر قرص‌های تقویتی، قرص‌های درمان التهاب و کاهش درد نیز تجویز می‌شود.

اگر شما در ناحیه زانو درد احساس کنید ممکن است به اشتباه تشخیص دهید که به کدام یک از این دو عارضه مبتلا شده‌اید؛ زیرا علائم ظاهری مشابهی دارند. به‌همین دلیل نیاز است که در صورت مشاهده درد‌های غیر‌طبیعی در ناحیه زانو به پزشک مراجعه کنید تا با فیزیوتراپی و در صورت نیاز عکس‌برداری با ام‌آر‌آی و اشعه ایکس متوجه شود که شما به کدام بیماری زانو مبتلا شده‌اید و راه‌حل درمانی مورد نیاز را پیش روی شما قرار دهد.

مطالعه بیشتر درباره : علت درد پا از زانو به پایین

درمان سندرم پاتلوفمورال

سندرم درد پاتلوفمورال (PFPS) از عارضه‌های ناحیه زانو است که می‌تواند منجر‌به عدم توانایی در انجام صحیح فعالیت‌های روزانه شما شود؛ زیرا این قسمت از بدن که شامل استخوان زانو، کاسه زانو، مفاصل و غضروف زانو می‌شود بسیار حساس است و آسیب به این نواحی می‌تواند راه رفتن شما را مختل کند.

قصد ما از ارائه این مطالب این بوده که شما با سندرم پاتلوفمورال، دلایل ایجاد، نحوه تشخیص، راهکار‌های درمان و پیشگیری از آن و همچنین تفاوت میان آرتروز و پاتلوفمورال آشنا شوید تا در صورت ابتلا به آن بتوانید هر‌چه سریع‌تر با استفاده از تجهیزات تولید شده برای درمان پاتلوفمورال و سایر آسیب‌های ناحیه زانو آن را درمان کنید.

برای درمان سندرم پاتلوفمورال انجام حرکت کششی که باعث انعطاف‌پذیری بیشتر زانو و پا‌ها می‌شوند، استفاده از زانوبند، و مصرف صحیح و به‌موقع دارو‌های تجویز شده توسط پزشک باعث درمان سندرم پاتلوفمورال می‌شود.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *