مقالات

کشیدگی پشت زانو در ورزش و درمان کشیدگی پشت زانو

کشیدگی پشت زانو

کشیدگی پشت زانو در ورزش، یک آسیب رایج است که شامل کشیدگی یا پارگی بیش از حد عضلات، تاندون‌ها یا رباط‌های داخلی یا اطراف مفصل زانو می‌شود. این اتفاق، اغلب به دلیل نیروی بیش از حد، حرکات ناگهانی، حرکات ورزشی نامناسب و موارد مشابه، رخ می‌دهد. در این مطلب از به طب آنلاین، قصد داریم به علل کشیدگی پشت زانو و همین طور علائم و روش‌های پیشگیری و تسکین بپردازیم. با ما همراه باشید.

دلایل کشیدگی پشت زانو در ورزش

کشیدگی زانو در موقع ورزش کردن، ناشی از عوامل مختلفی است. به طور مثال در صورتی که فرد به شکل ناگهانی تغییر جهت بدهد، این ریسک به وجود می‌آید. به جز آن، چرخیدن، پریدن، سقوط یا برخورد با دیگر ورزشکاران (به طور مثال در زمان فوتبال بازی کردن) یا به هر شکلی استفاده بیش از حد از مفصل زانو نیز ریسک این اتفاق را دارند.

همان طور که مشخص است، این اتفاقات در یک محیط ورزشی، کاملا قابل انتظار هستند و ورزشکاران، در بیشتر رشته‌های ورزشی، با این موضوع کشیدگی پشت زانو، روبرو هستند.

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
شما به کدام درد مبتلا هستید؟!(Required)

علائم کشیدگی پشت زانو

علائم کشیدگی پشت زانو، مطابق زیر هستند:

  • کم شدن توان حرکتی مربوط به زانو در انجام فعالیت‌های روزمره: ممکن است این کم شدن توان حرکتی در بعضی از رفتارها مثل راه رفتن، خود را نشان دهند یا این که موقع نشستن و برخاستن، شخص احساس ناراحتی کند.
  • محدود شدن دامنه حرکت زانو: در برخی از افراد، محدود شدن دامنه حرکتی زانو، شدت زیادی داشته و به دلیل کشیدگی بیش از حد، به کلی فرد قادر به حرکت دادن زانوی خود در جهات مختلف نیست. در حالی که بعضی دیگر از افراد، مشکل کمتری را احساس کرده و تنها مقداری دامنه حرکتی زانو، کاهش پیدا می‌کند.
  • احساس درد در زانو: برخلاف چیزی که تصور می‌شود، قرار نیست که درد تنها در بخش پشتی زانو متمرکز باشد. زمانی که فرد دچار کشیدگی پشت زانو شود، درد در قسمت‌های مختلف زانو منتشر شده و حتی ممکن است تا بخش میانی ران نیز پیشروی داشته باشد.
  • تغییر رنگ پوست در بخش پشتی زانو: البته این مورد کمتر اتفاق می‌افتد، اما در بعضی افراد، شاهد تغییر رنگ پوست در پی کشیدگی پشت زانو هستیم. این تغییر رنگ خود را به شکل سبز تا ارغوانی نشان خواهد داد و به عنوان یک علامت در نظر گرفته می‌شود.
  • احساس تورم و کشیدگی در بخش پشت زانو: زمانی که در بخش پشتی زانو، کشیدگی به وجود بیاید، فرد نیز حس متورم شدن ناحیه و کشیدگی را تجربه می‌کند. این علامتی است که تقریبا همه افرادی که دچار کشیدگی در پشت زانوی خود می‌شوند، دارند.

هر یک از موارد بالا، ممکن است به تنهایی یا چند تایی از آن‌ها، در پی کشیدگی پشت زانو، احساس شوند.

مطالعه بیشتر: آیا آب گرم در درمان دیسک کمر موثر است؟

کشیدگی پشت زانو

پیشگیری از کشیدگی پشت زانو حین ورزش کردن

خوشبختانه روش‌های مختلفی برای پیشگیری از عارضه کشیدگی پشت زانو در ورزش وجود دارد. با رعایت این موارد، ریسک بروز چنین حادثه و عارضه‌ای، به حداقل رسیده و آسیب‌های زانو کاهش پیدا می‌کنند. در زیر به چند تکنیک برای پیشگیری از کشیدگی زانو، اشاره می‌کنیم:

  • گرم کردن مناسب: یکی از اشتباهاتی که برخی افراد برای ورزش کردن مرتکب می‌شوند، شروع به ورزش بدون گرم کردن است. گرم کردن مناسب، راهکاری عالی برای پیشگیری از بروز عارضه کشیدگی زانو است. البته گرم کردن پیش از ورزش نیز باید مطابق اصول بوده و پس از آن که بدن به سطح آمادگی رسید، فرد ورزش کردن را آغاز کند.
  • تمرینات تقویتی: برخی از تمرینات تقویتی، برای قوی کردن عضلات اطراف زانو و همین طور خود مفصل زانو و تاندون و رباط‌ها، کاربرد دارند. با دنبال کردن این تمرینات، ریسک بروز این مشکلات موقع ورزش کردن، به حداقل می‌رسد.
  • پیروی از تکنیک‌ها و اصول: هر ورزشی تکنیک و اصول خاص خود را دارد. به طور مثال فوتبالیست‌ها، نباید موقع فوتبال بازی کردن پای خود را بیش از اندازه بالا آورده یا حرکات خطرناک نسبت به یکدیگر داشته باشند. موقع دویدن و بازی با توپ، امکان کشیدگی زانو وجود دارد و تنها در صورتی که بازیکنان از قواعد حرکتی بازی به درستی پیروی کنند، این ریسک به حداقل میزان خود می‌رسد.
  • به کار بردن تجهیزات حفاظتی: بعضی از ورزش‌ها به صورت ذاتی، ریسک آسیب زدن بیشتری به زانو دارند. در این صورت لازم است که از تجهیزات حفاظتی برای مراقبت از زانو استفاده شود. به طور نمونه پوشیدن زانوبند طبی، زانوبند زاپیامکس یک راه حل عالی برای محافظت از زانو در برابر هر نوع آسیب، به حساب می‌آید.

درمان کشیدگی پشت زانو در ورزش

برای درمان کشیدگی زانو، روش‌های مختلفی وجود دارد که معمولا استفاده از همه آن‌ها در کنار هم، بهترین نتیجه را در پی دارد. در اینجا به چند روش موثر، اشاره می‌کنیم:

  • استراحت کردن: اولین کاری که باید برای درمان کشیدگی پشت زانو، انجام دهید؛ استراحت کردن کافی و مناسب است. استراحت کردن، کمک می‌کند که شدت درد زانو، کاهش پیدا کرده و تاندون‌ها و عضلات نیز فرصت بازسازی و بازگشت به وضعیت قبلی خود را داشته باشند.
  • استفاده از کمپرس یخ: همین طور استفاده از کمپرس یخ نیز به کاهش درد و التهاب و در صورتی که ورمی وجود داشته باشد، کمک می‌کند.
  • بالاتر قرار دادن پا نسبت به قلب: برای تسکین درد ناشی از کشیدگی پشت زانو، بهتر است که پاها را در وضعیتی بالاتر از قلب قرار دهید. به این شکل جهت دادن به جریان خون، روند بهبودی را تسریع خواهد کرد.
درمان کشیدگی پشت زانو در ورزش
  • استفاده از قرص‌های مسکن و ضدالتهاب: در صورتی که شدت درد زیاد باشد، می‌توانید با تجویز پزشک از قرص‌های مسکن و ضدالتهاب استفاده کنید. به طور مثال قرص استامینوفن، به کاهش درد و التهاب، کمک خواهد کرد.
  • تمرینات توانبخشی: برخی از تمرینات توانبخشی و فیزیوتراپی، به کاهش درد و بازگشت سریع‌تر زانو به وضعیت اولیه آن، کمک می‌کند. البته این تمرینات باید زیر نظر متخصص انجام شوند.
  • استفاده از زانوبند طبی: تقریبا در همه موارد، استفاده از زانوبند طبی، به بهبود کشیدگی پشت زانو، کمک می‌کند. البته اهمیت زیادی دارد که حتما برای انتخاب زانوبند، به سراغ محصولات معتبر و کاملا تائیدشده بروید.

مقاله مرتبط : درمان گرفتگی پشت زانو

بازگشت به ورزش پس از درمان کشیدگی پشت زانو، باید به تدریج و با تائید پزشک، انجام شود. به علاوه بهتر است که این روند، رفته رفته از میزان کم آغاز شده و به تمرینات همیشگی، برسد.

همه چیز درباره کشیدگی پشت زانو

در این مطلب دیدیم که کشیدگی پشت زانو در ورزش چیست و از چه روش‌ها و تکنیک‌هایی می‌توان برای کاهش ریسک کشیدگی، کمک گرفت. همین طور روش‎‌های تسکین درد و به دست آوردن بهبودی سریع را مرور کردیم. شما چه تجربه‌ای درباره کشیدگی زانو دارید؟ کدام ورزش‌ها بیشتر از سایرین، چنین ریسکی به وجود می‌آورند؟ حتما نظرات و تجربیات خود در این خصوص را با ما و دیگر کاربران ما در به طب آنلاین، به بحث و اشتراک بگذارید.

برای کشیدگی پشت زانو، باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که پس از سپری شدن 48 ساعت، شدت درد کاهش پیدا نکرد، باید حتما به پزشک مراجعه شود.

درمان کشیدگی پشت زانو در ورزش، چقدر طول می‌کشد؟

بهبود کامل این عارضه، چیزی بین یک تا دو هفته، زمان نیاز دارد. البته این مدت زمان در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *