مقالات

دلیل درد کمر در تخمک گذاری و بعد از تخمک گذاری

دلیل درد کمر در تخمک گذاری و بعد از تخمک گذاری

کمر درد زنان ممکن است با دلایل مختلف ایجاد شده و شدت درد متفاوتی داشته باشد. علاوه بر مشکلات کمر و ستون فقرات که در برخی موارد به ایجاد ناراحتی و درد در این ناحیه منجر می‌شود، تاثیر هورمون‌های زنانه، چرخه قاعدگی، دوره بارداری و شیردهی نیز ممکن است با ایجاد کمر درد همراه شوند. در این مقاله از به طب آنلاین ضمن بررسی معمول‌ترین دلایل ایجاد کمر درد زنان، به مهم‌ترین راهکارهای درمانی جهت بهبود درد کمر اشاره خواهیم نمود.

کمر درد بعد از تخمک گذاری به چه علت است؟

درد تخمک گذاری اواسط چرخه قاعدگی زمانی رخ می‌دهد که تخمدان یک تخمک آزاد می‌کند. تنها حدود 20 درصد از افرادی که تخمک گذاری می‌کنند این نوع درد را احساس می‌کنند. این درد می‌تواند مربوط به کشش فولیکول تخمدان قبل از ترکیدن باشد، یا ناشی از خون یا مایعی است که از فولیکول آزاد می‌شود که پوشش داخلی شکم یا لگن را تحریک می‌کند و باعث درد می‌شود.

در اواسط چرخه قاعدگی زنان (معمولا روز سیزدهم یا چهاردهم) که غالبا در بازه‌ زمانی 28 روز اتفاق می‌افتد، فرایند تخمک‌گذاری انجام می‌شود. طی این عملیات تخمک بالغ برای باروری انتشار می‌یابد. همانطور که می‌دانید درد‌های دوره قاعدگی از دردهای بسیار شایع در خانم‌ها است و حدود بیست درصد از زنان نیز طی تخمک گذاری درد کمر یا شکم را تجربه می‌کنند. شدت درد ناشی از تخمک گذاری که ناحیه کمر یا شکم را درگیر می‌کند در خانم‌ها متفاوت است.

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
شما به کدام درد مبتلا هستید؟!(Required)

  • فولیکول‌ها برای آزاد کردن تخمک آماده شوند.
  • فولیکول‌ها طی تخمک ‌گذاری رشد کرده و سطح تخمدان را بشکنند.
  • دیواره تخمدان برای آزاد شدن تخمک پاره شود.
  • دیواره رحم با آزاد شدن تخمک و مایع همراه آن تخریب شود.
  • لوله‌ فالوپی جهت تسهیل رسیدن تخمک به مقصد منقبض شود.

علت کمردرد یک هفته بعد از تخمک گذاری

برای انجام عملیات لقاح سلول‌های اسپرم وارد واژن شده، از دهانه رحم عبود کرده، داخل رحم به طرف بالا حرکت می‌کنند و به لوله‌ها می‌رسند. چنانچه نزدیکی و تخمک‌گذاری همزمان باشند، تخمک بالغ آزاد می‌شود. به این ترتیب تخمک به ترشح مواد شیمیایی جذب کننده پرداخته و اسپرم ها را جذب می‌کند. اسپرم و تخمک در قسمت آمپول لوله رحمی به هم رسیده و طی فرآیند لقاح با تخمک ترکیب می‌شوند. درحقیقت در طی این فرآیند سر اسپرم به درون تخمک وارد شده، هسته اسپرم و هسته تخمک با هم ترکیب می شوند و سلول تخم حاصل می گردد. عملیات لقاح قطع شدن قاعدگی را در پی داشته و به دلیل تغییر در هورمون‌ها ممکن است با علائمی مانند کمر درد، سردرد، سرگیجه، تهوع و حساسیت پستان‌ها همراه باشد.

کمردرد در تخمک گذاری

کمر درد بعد از اقدام به بارداری نشانه چیست؟

اقدام به بارداری یا نزدیکی برای ایجاد لقاح در خانم‌ها با بروز نشانه‌هایی همراه است. چنانچه لقاح موفق بوده و فرایند لانه گزینی درست انجام شود، بارداری اتفاق می‌افتد. مهم‌ترین علامتی که پس از اقدام به بارداری و بارداری موفق مشاهده می‌شود، عقب افتادن قاعدگی‌های ماهانه است. انقباضات خفیف شکم و لگن، کمر درد، خونریزی خفیف، حالت تهوع، سر درد، افزایش دمای بدن، تغییر در پستان‌ها (تورم یا سوزن ‌سوزن‌شدن)، تغییر در خلق و خو، خستگی، تکرر ادرار و قوی شدن حس بویایی از مهم‌ترین علائمی هستند که بعد از اقدام به بارداری تجربه می‌شوند.

فرق کمر درد پریود با بارداری چیست؛ مهمترین علت کمر درد زنان

کمر درد از نشانه‌های مشترک دوره پریود و دوران بارداری در خانم‌ها محسوب می‌شود. برای تشخیص کمر درد قاعدگی از بارداری لازم است بهتر است علائم مرتبط با بارداری شناخته شده و در کنار علائم PMS بررسی شود. زنان در روزهای اولیه بارداری درد ناحیه معده و کمر را تجربه می‌کنند. با این حال، کمر دردی که با گرفتگی عضلات و درد شکم و پاها همراه شود، جزء نشانه‌های دوره پیش از قاعدگی یا PMS محسوب می‌شود. قبل از دوره قاعدگی، علاوه بر کمر درد، بروز نشانه‌هایی مثل لکه بینی و ترشح واژن نیز رایج است. لکه بینی و ترشحات جزء اصلی‌ترین نشانه‌هایی هستند که به تشخیص علائم بارداری و پریود کمک می‌کنند. با توجه به این موارد می‌توان علائم بارداری و دردهای مربوط به پریود را تفکیک کرد.

برای استراحت و آرامش کمر همچنین میتوانید از کمربند پلاتینر فناوری جدید UIC هم استفاده کنید.

علت کمر درد زنان بعد از ارضا شدن چیست؟

برقراری رابطه جنسی و ارضا شدن در زنان ممکن است با بروز دردهای جسمانی مثل درد ناحیه کمر همراه شود‌. این درد با توجه به شرایط جسمانی و شرایط برقراری رابطه در نواحی مختلف بدن ایجاد شده و شدت متفاوتی دارد. کمر درد پس از ارضا شدن در زنان، ممکن است از ایجاد فشار بالا بر عضلات و استخوان‌ها در نتیجه قرار گرفتن سنگینی فیزیکی بر روی بدن منشا بگیرد. بیماری‌هایی مثل عفونت ادرار، عفونت کلیه، عفونت مثانه و عفونت ناحیه تناسلی نیز باعث بروز درد در منطقه زیر شکم و کمر خواهد شد. ابتلا به بیماری‌های مربوط به ستون فقرات، استخوان‌ها و عضلات نیز بر ایجاد درد در ناحیه کمر تاثیر خواهد داشت.

علت کمردرد بعد از رابطه جنسی در زنان

از مهم‌ترین چالش‌های برقراری رابطه جنسی در خانم‌ها، بروز دردهای جسمانی مانند انتشار درد در ناحیه کمر است. کمر دردهای مربوط به نزدیکی در زنان ممکن است حین رابطه احساس شده، بلافاصله بعد از آن ناحیه کمر را درگیر کند یا با فاصله زمانی بیشتر پس از پایان رابطه جنسی تجربه شود. وارد آمدن فشار به عضلات کمر، برقراری رابطه خشن و آسیب زا، ابتلا به بیماری‌هایی مثل عفونت ادراری و برقراری رابطه در پوزیشن و مکان نامناسب از مهم‌ترین دلایل بروز کمر درد پس از نزدیکی در خانم‌ها است.

علت کمردرد بعد از رابطه جنسی در زنان

راههای تقویت کمر در زنان – برای تقویت کمر چه کنیم؟

تقویت عضلات کمر برای ایجاد استحکام و مقاومت کافی در عضلات، استخوان‌ها و مفاصل، راهکاری ایده‌آل برای پیشگیری و درمان دردها و ناراحتی‌های این ناحیه است.  برای تقویت کمر می‌توان علاوه بر تغییر سبک زندگی به وسیله تحرک کافی و البته اجتناب از فعالیت‌های سنگین، از ورزش و خوردن مواد خوراکی مغذی نیز بهره گرفت. به این ترتیب عضلات و ماهیچه‌های کمر در برابر تاثیر فشار، نوسانات هورمونی و سایر فاکتورها پایداری بالاتری نشان داده و کمتر در معرض درد قرار می‌گیرند.

مقاله مرتبط : راه‌ های تقویت کمر بعد از ارضا شدن

برای تقویت کمر زنان چه بخوریم؟ روش‌های درمان کمر درد زنان

چیپس‌های نمکی، بستنی، یا یک تخته شکلات ممکن است برای رفع هوس در دوران قاعدگی خوشایند باشند، اما برخی از غذاها می‌توانند تاثیر مستقیم بر کاهش التهابات ناشی از پریود خانم‌ها داشته باشند. خوراکی‌ها و سبزیجات مختلفی وجود دارد که خانم‌ها می‌توانند با مصرف آن‌ها، کمر خود را تقویت کنند. مواد مغذی که در خوراکی‌هایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، تاثیر زیادی در بهبود و تقویت کمر زنان دارد:

1. سبزیجات برای تقویت کمر زنان موثر است

سبزیجات منابعی غنی از ویتامین‌های A، C  و K هستند که مصرف آن‌ها با ایجاد تاثیرات آنتی ‌اکسیدانی، بهبود شکل و عملکرد عضلات کمر را به همراه خواهد داشت. علاوه بر این، سولفورافان موجود در سبزیجات باعث کاهش التهاب و درد مفاصل می‌شود. هویج، کدو تنبل، تربچه، سیر و شلغم جزء سبریجات ریشه‌ای هستند که علا‌وه بر کاهش دردهای مفصلی به استحکام و تقویت اسکلت ستون فقرات کمک می‌کنند.

2. برای تقویت کمر آجیل و انواع مغز مصرف کنید

آجیل‌ها، مغزیجات و دانه‌های روغنی دارای مقادیر بالای امگا3 هستند و با خوردن آن‌ها می‌توان به تقویت استخوان و عضلات، بهبود عملکرد ماهیچه‌ها و استحکان کمر کمک ‌نمود. مصرف پسته، بادام، دانه چیا، گردو، تخمه آفتاب‌گردان و تخمه کدو به مقدار لازم، می‌توان به رفع درد کمر و تقویت این ناحیه پرداخت.

3. ادویه‌ها در بهبود و تقویت کمر بانوان موثر است

معمولا از گیاهان خوشبو و دارویی کوهستان‌ها برای تهیه ادویه‌ها استفاده می‌شود. ادویه‌هایی مانند پودر سیر، زردچوبه، دارچین، آویشن، زنجبیل از جمله بهترین ترکیبات برای کاهش درد و التهاب مفاصل و استخوان‌ها هستند. با مصرف این ادویه‌ها می‌توان به تقویت کمر در زنان کمک‌ نمود‌.

راههای تقویت کمر در زنان - برای تقویت کمر چه کنیم؟

تقویت کمر زنان در طب سنتی

راهکارهای طبی سنتی برای تقویت کمر و دردهای مربوط به این ناحیه بر خوردن مواد مغذی و سالم مبتنی است. خوردن شیر، عسل، خرما و شیره‌هایی مثل شیره خرما، انگور و توت به تقویت عضلات کمر کمک‌ خواهد کرد. مصرف معجون‌های زیر نیز به تقویت قوای جسمی و استحکام‌ کمر در خانم‌ها کمک‌ می‌کند:

  • معجون شیر و تخم‌ مرغ
  • معجون زنجبیل و عسل
  • معجون زنجبیل، شکر و زعفران

علاوه بر این، ماساژ درمانی و گرما درمانی نیز از دیگر راهکارهای طب سنتی برای استحکام و تقویت کمر است.

تقویت کمر در پریودی

کمر درد در دوران پریود جزء اصلی‌ترین و شایع‌ترین نشانه‌ها محسوب می‌شود. درد ناحیه کمر در دوره قاعدگی متاثر از نوسان هورمون‌ها و ایجاد انقباضات رحمی است. برای تسکین و درمان این دردها بهتر است به تقویت عضلات کمر خود کمک کنید. برای این کار لازم است حتما فعالیت‌های ورزشی کنترل شده را در دوره پریود در دستور کار قرار دهید. علاوه بر این، کنترل وزن و جلوگیری از اضافه وزن، استراحت کافی، قرار دادن بدن در حالت و موقعیت مناسب، گرم نگه داشتن ناحیه شکم و کمر از راهکارهای مناسب برای کاهش کمر درد پریودی و تقویت عضلات است.

در مورد محصول درمانی برای زانودرد به نام زانوبند زاپیامکس که با سه تکنولوژی عرضه شده است بیشتر بخوانید.

برای کمر درد پریودی چی بخوریم؟

برای کاهش و تسکین کمر درد دوران پریود بهتر است از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزید، مصرف الکل و کافئین را از برنامه خارج کرده و یک رژیم غذایی سالم در نظر بگیرید. نوشیدن آب کافی در کنار مصرف سبزیجات نیز در کاهش درد پریود موثر است. در ادامه بهترین دمنوش‌های گیاهی که در تسکین درد پریود نقش دارند را معرفی می‌کنیم:

  • دمنوش رازیانه: دانه رازیانه با اثرات ضد التهاب و ضد درد خود می‌تواند در کاهش درد پریود تاثیر چشمگیر داشته باشد. بهتر است حدود 30 میلی گرم دانه رازیانه را دم کرده و سه تا چهار بار در طول روز مصرف کنید.
  • چای بابونه: بابونه نیز گیاهی با تاثیرات تسکین دهندگی است. این گیاه دارویی نوعی شل کننده عضله است و در رفع گرفتگی عضلات موثر عمل می‌کند. بهتر است چهار تا پنج روز پیش از آغاز دوره پریود روزی یک تا دو فنجان چای بابونه میل کنید تا تاثیرات ضد درد و آرامش دهندگی این دمنوش را احساس کنید.
  • دمنوش شوید: شوید مانند کپسول مفنامیک اسید عمل کرده و در کاهش دردهای دوره پریود تاثیر بسزایی دارد. برای بهره‌مند شدن از تاثیرات شوید بر درمان درد پریود بهتر است دو تا سه روز قبل از شروع دوره قاعدگی مصرف این دمنوش گیاهی را آغاز کرده و تا روز دوم یا سوم پریود ادامه دهید.

چه غذاهایی به کمردرد پریود کمک می کند؟

به طور طبیعی، خوردن غذاهایی که التهاب را در بدن کاهش می‌دهد، به کم کردن دردهای قاعدگی کمک می‌کند. این غذاها شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، آجیل و دانه‌ها می‌شود.

آیا بعد از لقاح کمر درد آغاز می‌شود؟

کمردرد ممکن است نشانه‌ای از بارداری باشد، زیرا تغییر هورمون‌ها، انقباضات رحم و ضعیف شدن عضلات شکم همگی می‌توانند سبب بروز درد شوند.

بهترین روش برای تقویت کمر زنان چیست؟

ماساژ درمانی، خوردن غذای مفید، ورزش منظم می‌تواند به تقویت کمر بانوان کمک کند.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *