علت سردی پاها از زانو به پایین ریشه در عوامل مختلفی دارد که به هرکدام به شرایط خاصی بستگی دارد. بدیهی است که این مشکل پاسخ طبیعی بدن بیمار به دما باشد اما گاها نشانههای این درد میتواند هشدار دهنده یک موضوع پزشکی به ما باشد که نیازمند درمان فوری است.
بیماریهای مختلفی وجود دارند که میتوانند روی دمای پا تاثیرگذار باشند و از دیابت گرفته تا کم خونی را در بر میگیرند.
ما در به طب آنلاین علتهای متعددی که به سردی پا مربوطاند را با یکدیگر بررسی میکنیم و علاوهبر آن درمانهای مورد نیاز نظیر درمان سنتی و خانگی را در اختیار شما قرار میدهیم. بنابراین اگر از مشکل سردی پای خود از زانو به پایین رنج میبرید، این مطلب جواب بسیاری از سوالات شما را در خود دارد.
علت سردی پاها از زانو به پایین
عللهای مختلفی وجود دارند که میتوانند روی سرد بودن پا تاثیر بگذارند همانطور که در مقدمه ذکر کردیم وجود بیماریهای مختلف همانند دیابت یا کم خونی میتواند روی سردی از زانو به پایین تاثیر بگذارد. در این قسمت علتهای مختلف را با یکدیگر بررسی میکنیم و متوجه تاثیر هر کدام از آنها روی سردی پا خواهیم شد.
دیابت و تاثیرش روی سردی پا
در دیابت نوروپاتی محیطی به وجود میآید که این حالت میتواند باعث آسیب به اعصاب از زانو به پایین شما شود، به طور مثال ممکن است شما احساس سردی کنید اما هنگامی که به پای خود دست میزنید دمای آن را طبیعی بیابید.
نوع دیگری از پیامهای اشتباه به سیستم عصبی را در بیماریهای خود ایمنی و مصرف الکل و کمبود ویتامینها مشاهده میکنیم.
آسیب دیدگی شریانها و دریچههای لانه کبوتری
آسیب به رگهایی که جریان خون را به سمت پاهای شما هدایت میکنند، باعث آسیب به گردش خون شده و در نهایت تجربه سردی پا را به همراه دارد. اگر دریچههای لانه کبوتری درست فعالیت نکنند و به موقع باز و بسته نشوند جریان خون از قلب به سمت پاها نیز همراه با مشکل خواهد شد.
نبود خون گرم در سمت پا باعث دمای پایین زانو تا کف پا خواهد شد. بسته شدن رگها ممکن است به دنبال عوامل مختلفی همانند فشار خون بالا و کلسترول و همینطور سیگار کشیدن در سنین بالا به وجود بیاید.
کم کاری تیروئید
تیروئید که یک غده به شکل پروانه در گردن شماست میتواند در دمای پای شما نیز دخالت کند. تیروئید کم کار باعث میشود که هورمونهای مورد نیاز بدن شما به اندازه نیاز ترشح نشوند و کمبود هورمونها باعث سرد شدن پای شما شود. نبود هورمونها نه تنها بر روی بلکه بر روی تمام اندامهای بدن تاثیر میگذارند و شما همواره احساس سردی را تجربه خواهید کرد.
استرس و اضطراب و ارتباط آن با سردی پا
پدیده رینود یا همان استرس و اضطراب میتواند روی سرد شدن انگشتان پا و دست شما تاثیرگذار باشد. گاهی اوقات استرس و اضطراب باعث میشود که انگشتان شما کبود و رنگ پریده شوند و با در معرض گرما قرار گرفتن به صورت ملتهب در بیایند. ممکن است هنگام استرس و اضطراب متوجه یخ زدگی انگشتان خود شده باشید.
کم خونی
نداشتن گلبول قرمز به اندازه کافی باعث بروز پدیدهای به نام کم خونی میشود. این پدیده بسیار شایع است و نشانههای مختلفی همانند سردی انگشتان دست و پا و رنگ پریدگی را به دنبال خواهد داشت. در صورت بروز نشانههای کم خونی میتوانید با مراجعه به پزشک و مصرف قرصهای آهن این مشکل را تا حد زیادی درمان کنید.
علائم سرد بودن پا از زانو به پایین
سرد بودن پا از زانو به پایین علائم مختلفی دارد و هر یک از این علائم میتواند نشانه دردهای پزشکی گوناگون یا تغییر وضعیت شما باشد. گاهاً ممکن است بر اثر افت فشار شما احساس سردی در نوک انگشتان دست و پایتان داشته باشید که این عامل با برگشت فشار به حالت طبیعی حل میشود و دیگر نگرانی ایجاد نمیکند.
اگر به سرما حساسیت داشته باشید و نتوانید سرمای طبیعی محیط را در کنار دیگران تحمل کنید و دچار یخ زدگی انگشتان پا و رنگ پریدگی شوید، ممکن است این علامت یک بیماری جدی باشد.
در بعضی از موارد هنگام استرس رنگ پوست شما زرد خواهد شد و نوک انگشتان شما ملتهب و به صورت خون مرده میشود.
در این حالت شما حسهایی همانند یخ زدگی و تپش قلب بالا را تجربه میکنید که ناشی از تلاش بیشاز اندازه قلب برای رساندن خون به آن قسمتها و تعدیل دما است. درصورت مشاهده هرگونه از علائم سردی و یخ زدگی از زانو به پایین پیشنهاد میشود درصورت مزمن بودن آن را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید.
جلوگیری از بروز سردی پا از زانو به پایین
برای جلوگیری از بروز سردی پا از زانو به پایین میتوانید از روشهای مختلفی کمک بگیرید. به طور مثال در فصلهای سرد از سال میتوانید با پوشیدن لباس گرم و جورابهای ضخیم از درز سرما به پا و استخوانهایتان جلوگیری کنید و سرمای پای خود را کاهش دهید.
همواره در روتین زندگی خود ورزش کنید زیرا ورزشکردن باعث تقویت جریان خون و بهبود سیستم ایمنی بدن خواهد شد و در نهایت از علتهای سردی پا میکاهد و باعث میشود که شما این مشکل را تجربه نکنید.
درمان سردی پاها از زانو به پایین
شما با استفاده از مسیرهای مختلفی میتوانید درمان سردی پاها در شب را به صورت فوری انجام دهید. اگر سردی پای شما نشانه استفاده از دارویی است که مصرف میکنید شما باید با پزشک خود مشورت کنید و خودسرانه مصرف دارو را قطع نکنید.
علت سردی پاها در شب به عوامل مختلفی مانند افت فشار در خواب برمیگردد. اگر در شب دچار سردی پا شدید میتوانید با پوشیدن یک جوراب گرم سرمای پای خود را از بین ببرید و دمای پا را مدیریت و کنترل کنید.
داشتن رژیم غذایی مشخص و کنترل شده و مناسب با بدن شما و همینطور انجام ورزشهای مناسب با استایل بدنتان میتواند روی سلامتی شما تاثیر بسیار مفیدی داشته باشد و باعث از بین رفتن علتهای کوچک سردی پا شود.
اگر در شب زیر پاهای خود یک بالشت قرار دهید و پاهای خود را بالاتر از سطح قرارگیری بدن نگه دارید باعث میشود که خون به مقدار بیشتری به سمت پای شما پمپاژ شود و از سردی مزمن پا جلوگیری میشود.
درمان سردی پاها در طب سنتی
در طب سنتی، سردی پاها بهعنوان یک مشکل شایع شناخته میشود و برخی روشهای سنتی برای درمان آن وجود دارد. این مشکل ممکن است ناشی از عوامل مختلفی مانند نقص در گردش خون، عوامل محیطی یا فشار غیرمعمول بر پاها باشد.
یکی از روشهای معمول در طب سنتی برای درمان سردی پاها، استفاده از گیاهان دارویی با طبع گرم مانند زنجبیل و فلفل قرمز است. این گیاهان با مواد دارویی دیگری مانند خرما و عسل مخلوط و مصرف میشوند.
همچنین، ماساژ با روغنهای گرم و آرامشبخش نیز میتواند به بهبود گردش خون در پاها کمک کند. عموماً متخصصان طب سنتی روغنهای به خصوصی را برای ماساژ استفاده میکنند.
یکی دیگر از علل سردی پا به طبع بدن و غذاهای مصرفی در طب سنتی باز میگردد.
درباره محصول درمان کمر درد ( کمربند پلاتینر ) بیشتر بدانید!
اگر غذاهایی با طبع سرد میل کنید و گرمی و سردی را در رژیم غذایی خود رعایت نکنید ممکن است بدن شما دچار طبع سرد شود و کرختی و بیحالی را تجربه کند. در این حالت بدن شما سرد پاهای شما دچار یخ زدگی میشود. برای حل این مشکل بهتر است که تعادل غذاهای گرم و سرد را رعایت کنید.
علت سردی پاها از زانو به پایین و علائم و درمانهای آن را و همینطور راههای جلوگیری از بروز این مشکل را در این مطلب با یکدیگر بررسی کردیم. پیشنهاد میشود درصورت داشتن هرگونه از علائمی که در این مطلب در ارتباط با سردی پا ذکر کردیم به پزشک متخصص مراجعه کرده و مشکل خود را با وی در میان بگذارید.
سردی پا یکی از بیماریهایی است که ممکن است علتهای مختلفی داشته باشد بنابراین بهتر است آن را جدی بگیرید و نسبت به درمان آن با توجه به نکاتی که در این مطلب ذکر کردیم، اقدام کنید.
علت اصلی سردی پا از زانو به پایین چیست؟
علل متعددی میتوانند به سردی پاها از زانو به پایین منجر شوند، از جمله نقص در گردش خون، تعریق ناکافی، عوامل محیطی سرما و فشار غیرمعمول بر پاها.
چه عوامل محیطی میتوانند سردی پاها را تشدید کنند؟
عوامل محیطی مانند سرما، برف، باد شدید و زمان طولانی در معرض سرما میتوانند سردی پاها را تشدید کنند.
چگونه میتوان تاثیر سردی پاها را کاهش داد؟
برای کاهش تاثیر سردی پاها، از لباس گرم، مصرف غذاهای گرم و غنی، ورزش منظم برای افزایش گردش خون و داغکردن ملایم پاها استفاده کنید.
امتیاز شما به این مقاله