مقالات

برای درمان نقرس چه بخوریم؟

برای درمان نقرس چه بخوریم؟

نقرس نوعی آرتریت التهابی است که معمولا مفاصل را درگیر می‌کند. این بیماری در اثر تجمع کریستال‌های اسید اوریک در مفاصل ایجاد می‌شود و منجر به درد ناگهانی و شدید، تورم، قرمزی و حساسیت خواهد شد. این بیماری معمولا زمانی رخ می‌دهد که سطح اسید اوریک در خون بالا باشد، وضعیتی که به عنوان هیپراوریسمی شناخته می‌شود. در این مقاله از سایت تجهیزات پزشکی به طب آنلاین، نگاهی به غذاهای مناسب برای درمان نقرس خواهیم داشت.

اگر شما نیز علاقه‌مند هستید که درباره غذاهای قاتل نقرس، اطلاعات مناسبی به دست بیاورید، این مقاله را از دست ندهید.

عوامل نقرس و حملات آن که خبر از وخامت مفاصل می‌دهد

عواملی که می‌توانند در ایجاد نقرس نقش داشته باشند ،عبارتند از: ژنتیک، چاقی، رژیم غذایی سرشار از غذاهای غنی از پورین (مانند گوشت اندام، غذاهای دریایی و نوشیدنی‌های الکلی)، برخی شرایط پزشکی (مانند بیماری کلیوی و دیابت) و برخی داروها (مانند دیورتیک‌ها).

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
شما به کدام درد مبتلا هستید؟!(Required)

حملات نقرس می‌تواند توسط عواملی مانند مصرف الکل، خوردن یک وعده غذایی بزرگ و حجیم، تجربه ضربه فیزیکی یا عمل جراحی ایجاد شود. درد ناشی از نقرس می‌تواند آزاردهنده باشد و معمولا از چند روز تا چند هفته طول می‌کشد. با مدیریت مناسب و تغییر سبک زندگی می‌توان نقرس را کنترل و دفعات حملات آن را کاهش داد.

لیست غذاهای مناسب نقرس

وقتی صحبت از مدیریت نقرس از طریق رژیم غذایی می‌شود، تمرکز بر کاهش مصرف غذاهای غنی از پورین است.

مقاله مرتبط: برای زانو درد چی خوبه بخوریم؟

در اینجا لیستی از غذاهایی که به طور کلی برای افراد مبتلا به نقرس مناسب در نظر گرفته می‌شوند، آورده شده است:

میوه‌های مضر برای نقرس چیست؟

شایان ذکر است که توصیه‌های غذایی ممکن است بسته به شرایط خاص فرد، متفاوت باشد. همیشه ایده خوبی است که با یک پزشک متخصص یا یک متخصص تغذیه، مشورت کنید.

چه چیزهایی برای نقرس بد است؟

برای کنترل نقرس، اجتناب از خوردن یا محدود کردن غذاهای حاوی پورین بسیار ضروری است، زیرا می‌توانند در افزایش سطح اسید اوریک نقش داشته باشند. در اینجا لیستی از غذاهایی که به طور کلی برای نقرس مضر هستند، آورده شده است:

  • گوشت قرمز: مصرف گوشت قرمز از جمله گوشت گاو و بره باید تعدیل شود، زیرا حاوی مقادیر متوسط تا زیاد پورین هستند. به طور کلی گوشت قرمز، یک غذای مضر روماتیسم نیز شناخته شده است.
  • برخی از غذاهای دریایی: در حالی که ماهی و غذاهای دریایی، می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند، انواع خاصی از آن‌ها سرشار از پورین هستند و باید محدود شوند. به عنوان مثال می‌توان آنچوی، شاه ماهی، صدف، ساردین و گوش ماهی را نام برد.
  • الکل: الکل، به ویژه آبجو، سطح اسید اوریک را افزایش می‌دهد. توصیه می‌شود که حتما از مصرف آن اجتناب کنید.
  • برخی آجیل‌ها و دانه‌ها: برخی آجیل‌ها و دانه‌ها، حجم زیادی پورین دارند، از جمله بادام زمینی و بادام هندی. توصیه می‌شود آن‌ها را در حد اعتدال مصرف کنید یا به دنبال جایگزین‌هایی مانند بادام یا گردو باشید.
  • نوشیدنی‌ها و تنقلات قندی: نوشیدنی‌ها و تنقلات با قند بالا مانند نوشابه‌ها، آب میوه‌های شیرین و آب نبات با افزایش خطر ابتلا به نقرس مرتبط هستند.
  • میوه‌های با فروکتوز بالا: در حالی که میوه‌ها به طور کلی مفید هستند، برخی از میوه‌های سرشار از فروکتوز مانند پرتقال و آناناس در صورت مصرف بیش از حد می‌توانند به علائم نقرس کمک کنند.
  • سدیم بیش از حد: رژیم غذایی با سدیم بالا به طور بالقوه می‌تواند سطح اسید اوریک را افزایش دهد. توصیه می‌شود مصرف غذاهای فرآوری شده، سوپ‌های کنسرو شده و تنقلات شور را به حداقل برسانید.

به یاد داشته باشید، پاسخ‌های فردی به غذاهای خاص اغلب متفاوت و بهتر است با یک متخصص تغذیه مشورت کرد تا مناسب‌ترین رویکرد رژیم غذایی را بر اساس نیازهای فرد و سابقه پزشکی او تعیین کند.

لیست غذاهای مناسب نقرس

میوه‌های مضر برای نقرس چیست؟

در حالی که میوه‌ها به طور کلی سالم در نظر گرفته می‌شوند، برخی از میوه‌ها حاوی سطوح بالاتر فروکتوز هستند که در صورت مصرف بیش از حد ممکن است به تشدید علائم نقرس کمک کنند. در اینجا چند میوه را معرفی خواهیم کرد که دارای فروکتوز نسبتاً بالایی هستند و ممکن است به طور بالقوه بر نقرس تأثیر بگذارند:

  • انگور: انگور و فرآورده‌های انگور مانند آب میوه و کشمش دارای مقدار نسبتا بالایی فروکتوز هستند. با این حال، مصرف متوسط نباید برای بیشتر افراد مشکلات مهمی ایجاد کند.
  • پرتقال: پرتقال و آب پرتقال حاوی سطوح متوسط فروکتوز هستند. در حالی که می‌توان از آنها به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل لذت برد، مصرف بیش از حد ممکن است برای برخی افراد نگران کننده باشد.
  • آناناس: آناناس همچنین دارای فروکتوز متوسطی است و در افراد مبتلا به نقرس، باید تا حدودی محدود شود.

بهتر است برای مصرف این میوه‌ها، با پزشک خود مشورت داشته باشید که بدتر باعث تشدید علائم نقرس نشوند.

آیا برنج برای نقرس ضرر دارد؟

برنج به خودی خود، برای افراد مبتلا به نقرس مضر نیست. در واقع، برنج به طور کلی یک غذای کم پورین در نظر گرفته می‌شود و پورین‌ها موادی هستند که می‌توانند در تولید اسید اوریک نقش داشته باشند که می‌تواند باعث حملات نقرس شود. با این حال، مهم است که عوامل دیگری مانند اندازه وعده و عادات غذایی کلی را در نظر بگیرید.

جدیدترین داروی نقرس چیست؟

آلوپورینول، یکی از جدیدترین‌ داروهایی است که از آن، به نفع درمان نقرس، کمک گرفته می‌شود.

درمان فوری نقرس کدام است؟

ترکیب جوش شیرین در آب، به کاهش سطح اسید اوریک کمک کرده و موجب تسکین فوری دردهای نقرس خواهد شد.

بهترین درمان خانگی برای نقرس چیست؟

پزشکان معتقدند که زانوبند زاپیامکس به دلیل داشتن تکنولوژی‌های پیشرفته اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس به طرز شگفت انگیزی نقرس را درمان می‌کند. اما برای دستیابی به نتیجه مطلوب خرید زانوبند زاپیامکس را باید در کنار سایر استراتژی‌های درمانی به عنوان یک درمان مکمل مد نظر گرفت.

آیا مرغ برای نقرس ضرر دارد؟

مرغ به طور کلی برای افراد مبتلا به نقرس بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، زیرا منبع پروتئین کم چربی است. در واقع، گوشت ماکیان، از جمله مرغ و بوقلمون، به دلیل محتوای پورین کمتری که در مقایسه با سایر گوشت‌ها، مانند گوشت‌های اندام (جگر، کلیه) و گوشت قرمز (گوشت گاو، بره) دارند، اغلب به عنوان یک گزینه پروتئینی برای مبتلایان به نقرس توصیه می‌شود.

با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که برخی از افراد مبتلا به نقرس ممکن است پس از مصرف برخی غذاها، از جمله مرغ، دچار حمله شوند. این می‌تواند به دلیل عواملی مانند حساسیت‌های فردی یا وجود مواد افزودنی یا سطوح بالای پورین در برخی از محصولات مرغ (مانند مرغ فرآوری شده) باشد.

اگر به نقرس مبتلا هستید، بهتر است واکنش بدن خود به مرغ و سایر غذاها را زیر نظر داشته باشید و بر اساس تجربه شخصی خود و توصیه پزشک، الگوی تغذیه‌ای مناسب را دنبال کنید.

آیا مرغ برای نقرس ضرر دارد؟

درمان دائمی نقرس چیست؟

در حالی که هیچ درمان شناخته شده‌ای برای نقرس وجود ندارد، درمان‌های موثر و تغییرات سبک زندگی پیشنهاد می‌شود که می‌توانند به مدیریت و پیشگیری از حملات نقرس کمک کنند. اهداف اولیه در الگوی درمان نقرس تسکین درد، کاهش التهاب، کاهش سطح اسید اوریک و جلوگیری از بروز حملات نقرس در آینده است.

در اینجا چند استراتژی رایج برای مدیریت نقرس آورده شده است:

  1. داروها: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، کلشی سین و کورتیکواستروئیدها معمولاً برای کاهش درد و التهاب در طول حملات نقرس تجویز می‌شوند. داروهای طولانی مدت مانند مهارکننده‌های گزانتین اکسیداز (مانند آلوپورینول) یا عوامل اوریکوزوریک (مثلاً پروبنسید) ممکن است برای کاهش سطح اسید اوریک و جلوگیری از حملات بعدی تجویز شوند.
  2. تغییر سبک زندگی: اتخاذ یک سبک زندگی سالم می‌تواند به مدیریت نقرس کمک کند. این شامل حفظ یک رژیم غذایی متعادل، قطع مصرف الکل (به ویژه آبجو و الکل)، حفظ وزن سالم، هیدراته ماندن و فعالیت بدنی است.
  3. اصلاحات غذایی: ایجاد تغییرات خاصی در رژیم غذایی می‌تواند به مدیریت سطح اسید اوریک در بدن کمک کند. این شامل پرهیز یا محدود کردن غذاهای با پورین بالا مانند گوشت‌های اندام، غذاهای دریایی خاص (مانند آنچوی، ساردین) و به حداقل رساندن مصرف غذاها و نوشیدنی‌های سرشار از فروکتوز (مانند نوشیدنی‌های شیرین) است.
  4. هیدراتاسیون: نوشیدن مقدار کافی آب می‌تواند به رقیق شدن اسید اوریک و افزایش دفع آن از طریق ادرار کمک کند. سعی کنید در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید.

با دنبال کردن چنین سبک زندگی، مدیریت درد و حملات نقرس میسر شده و فرد مبتلا، کیفیت زندگی بهتری را تجربه خواهد کرد.

انواع قرص مسکن برای نقرس

یک “بهترین قرص” برای نقرس وجود ندارد که برای همه کاربرد داشته باشد، زیرا گزینه‌های درمانی بسته به عواملی مانند شدت علائم، دفعات حملات نقرس و ملاحظات فردی سلامتی می‌تواند متفاوت باشد. با این حال، داروهای خاصی معمولا برای کنترل نقرس تجویز می‌شوند.

انواع قرص مسکن برای نقرس

در اینجا چند نمونه مسکن برای نقرس را آورده‌ایم که عبارتند از:

  1. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی NSAID: این دسته از داور‌ها مانند ایبوپروفن، ناپروکسن و ایندومتاسین اغلب برای کاهش درد و التهاب در طول حملات نقرس استفاده می‌شوند. آنها در کاهش درد نقرس موثر هستند و بدون نسخه در دسترس هستند.
  2. کلشی سین: کلشی سین را می‌توان برای درمان نقرس حاد استفاده کرد و همچنین در صورت مصرف منظم به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، می‌تواند از حملات بعدی جلوگیری کند. این دارو با کاهش التهاب و مهار تولید پروتئین‌های خاص درگیر در پاسخ التهابی عمل می‌کند.
  3. مهارکننده‌های زانتین اکسیداز: داروهایی مانند آلوپورینول و فبوکسوستات، مهارکننده‌های گزانتین اکسیداز هستند که با کاهش سطح اسید اوریک در بدن عمل می‌کنند. این‌ها معمولا برای استفاده طولانی مدت برای جلوگیری از حملات نقرس با کاهش تولید اسید اوریک تجویز می‌شوند.
  4. عوامل اوریکوزوریک: داروهای اوریکوزوریک مانند پروبنسید و لسینوراد باعث افزایش دفع اسید اوریک از طریق ادرار می‌شوند و در نتیجه به کاهش سطوح بالای آن کمک می‌کنند. آنها معمولا در بیمارانی استفاده می‌شوند که دفع کمی از اسید اوریک دارند.

قطعا به جز موارد معرفی شده در بالا، برای درمان نقرس، قرص و داروهای دیگری نیز در دسترس هستند که باید به وسیله پزشک، تجویز شوند.

بهترین پماد برای درد نقرس زانو

در حالی که پمادهایی برای تسکین درد وجود دارد، مهم است که توجه داشته باشید که نقرس در درجه اول با دارو به جای درمان‌های موضعی کنترل می‌شود. پمادها معمولا باعث تسکین موقت ناراحتی خفیف یا به عنوان یک اقدام مکمل در کنار داروهای تجویز شده، کارایی دارند. با این حال، نمی‌توان از پماد برای درمان قطعی و همیشگی نقرس، کمک گرفت.

مقاله مرتبط: بهترین پماد برای درد زانو

اما به طور مثال شما می‌توانید از پماد نقرس فول جوینت برای کاهش درد و التهاب، استفاده کنید. همین طور استفاده از زانوبند زاپیامکس نیز برای کنترل درد زانو، توصیه می‌شود.

در بالا غذاهای مفید و مضر برای زانو درد را دیدیم و انواع قرص نقرص به عنوان یک داروی مسکن را مرور کردیم. با دنبال کردن درمان نقرس، از روش‌های خانگی، می‌توان در مدت زمانی معقول، این بیماری و عوارض و دردهای آن را کنترل کرد. شما چه نوع روش‌های خانگی برای درمان نقرس زانو و نقرس پا یا دیگر بخش‌های بدن، می‌شناسید؟ بهترین قرص ویتامین زانو، برای تقویت مفاصل زانو و کاهش درد ناشی از نقرس که می‌شناسید، چیست؟ حتما این موارد را با ما در میان بگذارید.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۸ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *