مقالات

علت در رفتگی زانو چیست؟ درمان در رفتگی زانو

علت در رفتگی زانو چیست؟ درمان در رفتگی زانو

آیا می‌دانید موثرترین روش‌های درمانی برای در رفتگی زانو چه روش‌هایی هستند؟  آیا با مهم‌ترین علل این عارضه آشنا هستید؟ استخوان کشش در قسمت جلویی زانو قرار دارد. زمانی که این استخوان از محل اصلی خود خارج ‌شود، کاسه زانو دچار آسیب و در رفتگی می‌شود. علاوه بر در رفتگی استخوان زانو، در این وضعیت بافت‌های همبند اطراف استخوان نیز ممکن است کشیده شده و پاره شوند.

در رفتگی کاسه زانو آسیبی شایع است که اغلب به دلیل حرکات ناگهانی، انجام کارهای سنگین و ورزش‌های غیر اصولی دچار آسیب می‌شود. مدت زمان لازم برای بهبود این آسیب حداقل 6 هفته است. از انجایی که سلامتی شما برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد در جدیدترین مقاله به طب انلاین قصد داریم در خصوص موضوع علل، علائم و بهترین روش‌های درمان در رفتگی زانو صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا در خصوص این موضوع مهم بیشتر بدانید.

در رفتگی زانو چیست؟

دررفتگی زانو زمانی اتفاق می‌افتد که استخوان‌های ساق پا که در قسمت مفصل زانو به هم متصل می‌شوند. به علت کشیدگی زیاد از محل خود خارج شده و در مواردی به علت فشار زیاد دچار شکستگی می‌شود. علت در رفتگی کشش زانو اغلب به دلیل ضربه‌های شدید ناشی از تصادف با اتومبیل و یا آسیب‌های ورزشی است.

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
شما به کدام درد مبتلا هستید؟!(Required)

کشکک زانو داخل شیار تروکلئر در مفصل زانو قرار دارد. مفصل زانو از سه استخوان اصلی تشکیل شده است. مهم‌ترین استخوان‌های کشش زانو شامل: استخوان ران، استخوان ساق پا و کاسه زانو است. به طور معمول زمانی که پای خود را خم کرده و سپس صاف می‌کنید، کاسه زانو در داخل این شیار بین انتهای پایین استخوان ران و انتهای بالایی استخوان ساق پا به سمت بالا و پایین می‌لغزد. در شیار تروکلئر مجموعه‌ای از تاندون و رباط‌ها کاسه زانو را در محل خود محکم حفظ کرده و در حین حرکت به خم شدن آن کمک می‌کند.

مهم‌ترین علل در رفتگی زانو و طول درمان در رفتگی زانو

عارضه دررفتگی زانو اغلب در اثر ضربه محکم و ناگهانی به قسمت کشکک زانو ایجاد می‌شود. علاوه بر این پیچ خوردگی ناشی از افتادن در چاله  یا برخورد شدید با بعضی از اجسام نیز می‌توانند سبب بروز این آسیب شود. متناسب با شدت آسیب، در رفتگی زانو می‌تواند با مدتی استراحت، انجام نرمش‌های مربوط به فیزیوتراپی و انجام جراحی بهبود یابد. بنابراین نوع و طول درمان در رفتگی زانو به شدت آسیب بستگی دارد. ورزشکاران و افرادی که دارای مشاغلی هستند که در معرض آسیب‌های فیزیکی قرار دارند، بیشتر دچار در رفتگی زانو می‌شوند.

علاوه بر این تعدادی از افراد که به دلیل آسیب‌های قبلی و یا نقص ژنتیکی ضعف مفصلی دارند؛ به همین دلیل در این افراد تاندون‌ها و رباط‌هایی که کاسه زانو را در جای خود نگه می‌دارند، ناپایدار و مستعدد آسیب هستند. این افراد در اغلب موارد در کمتر از دو سال اخیر دچار شکستگی زانو و یا بیماری‌هایی با علائم ضعف و تورم مفاصل زانو بوده‌اند. همچنین افراد مبتلا به دررفتگی مادرزادی کشکک(دیسپلازی تروکلر) بیشتر از سایرین دچار مشکلاتی مانند در رفتگی زانو می‌شوند.

مطالعه بیشتر: برای زانو درد چه قرصی بخوریم؟

علائم در رفتگی زانو چیست؟

علائم در رفتگی زانو چیست؟

علائم در رفتگی زانو به محض آسیب دیدگی زانو مشخص می‌شوند. برای اینکه راحت‌تر بتوانید متوجه این آسیب شوید به موارد زیر توجه کنید.

مهم‌ترین علائم در رفتگی زانو

  • شنیده شدن صدای “تپ” در هنگام شکستگی و یا بیرون زدگی
  • کاسه زانو از نظر ظاهری از محل خود خارج شده است
  • درد بسیار شدید و ناتوان کننده
  • تورم شدید و قرمزی قابل مشاهده در قسمت زانو
  • احساس خالی شدن زانو و ناتوانی در حرکت کردن
  • ناتوانی در خم کردن پا
  • ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزانه
  • قفل شدن زانو
  • آتروفی بخشی از بافت زانو

راه رفتن با در رفتگی زانو چگونه است؟

خیر؛ زمانی که زانو دچار در رفتگی می‌شود در هنگام حرکت کردن به سرعت قفل شده و صاف یا خم نمی‌شود. همچنین زمانی که قصد دارید پاهای خود را خم کنید، در نقطه‌ای قفل شده و دچار پرش می‌شود. علاوه بر این زمانی که افراد آسیب دیده جسم نسبتا سنگینی را نگه می‌دارند، دچار درد شدید و گرفتگی می‌شوند. حرکت دادن زانو آسیب دیده نیز با درد شدید همراه است.

توجه داشته باشید! اگر در حال حاضر قادر به راه رفتن هستید احتمال به جای در رفتگی زان دچار گرفتگی و یا ضرب دیدگی جزئی شده‌اید. بعد از درمان آسیب دیدگی زانو قادر خواهید بود به راحتی حرکت کرده و مجددا ورزش کنید.

بهترین درمان‌ در رفتگی زانو؛ درمان‌ خانگی در رفتن زانو

انتخاب روش درمانی برای در رفتگی زانو بستگی به شدت و منشا آسیب دارد. اگر شدت آسیب زانو شما به قدری شدید نباشد که مجبور به انجام عمل جراحی باشید، پزشک متخصص از طریق ابزارها و روش‌های خاصی نقطه‌ای از زانو شما را فشار داده و استخوان جابه جا شده را به محل اصلی خود باز می‌گرداند. جا انداختن استخوان بسیار سخت و دردناک است. به همین دلیل قبل از جا انداختن زانو علاوه بر بی حس کردن موضوع مورد نظر به شما مسکن‌های خاصی داده می‌شود تا درد زانو را کمتر احساس کنید. پس از بازگشت استخوان به محل اصلی خود، باید به مدت چند هفته از آتل استفاده کنید تا بدون حرکت دادن پا و تحمل وزن اجسام سنگین زانوی آسیب دیده بهبود پیدا کند.

به طور کلی مجموعه آسیب‌هایی که فرد بیمار را کاندید مناسبی برای انجام عمل جراحی می‌کند، عبارتند از:

  • شکستگی استخوان
  • پاره شده رباط
  • آسیب به ریشه‌های عصبی
  • پاره شدن رگ‌های خونی

معمولا 1 تا 3 هفته پس از آسیب دیدگی زانو، جراحی انجام نمی‌شود تا تورم زانو به طور کامل رفع شود. در این مدت لازم است از آتل و درمان های‌خانگی در رفتن زانو مانند کمپرس سرد استفاده کرده و پاهای خود را به جای آویزان کردن روی سطح صاف نگه دارید.

علائم در رفتگی زانو چیست؟

علل در رفتگی زانو و درمان آن

در این مقاله از به‌طب آنلاین در خصوص عارضه در رفتگی زانو, علائم، علت و درمان‌های موثر آن صحبت کردیم. در رفتگی زانو به آسیبی می‌گویند که به دلیل جدا شدن مفصل و استخوان زانو از محل اصلی خود ایجاد می‌شود. مهم‌ترین علائم در رفتگی زانو شامل: درد شدید، تورم، قفل شدن، احساس خالی شدن زانو و ناتوانی در حرکت کردن است. خوشبختانه روش‌های درمانی بسیار زیادی برای آسیب در رفتگی زانو وجود دارد. مدت زمان بهبودی این عارضه پس از درمان وثر حدود دو هفته است. توصیه می‌کنیم علاوه بر استراحت و اجتناب از انجام کارهای سنگین حتما از کمپرس سرد استفاده نمایید.

درمان در رفتگی زانو با طب سنتی

طب سنتی نوعی طب مکمل است. بنابراین هیچگاه نباید آن را جایگزین درمان‌های موثر پزشکی کنید. با این حال برای تسریع روند بهبودی می‌توانید پاهای خود را با روغن اکالیپتوس ماساژ دهید.

تشخیص در رفتگی زانو 

مهم‌ترین علائم در رفتگی زانو شامل: تورم شدید و جابه جایی استخوان کشکک از محل اصلی خود است.

در رفتگی زانو بیشتر در چه افرادی ایجاد می‌شود؟

این عارضه بیشتر در افراد ورزشکار، دارای اضافه وزن، مشاغل سخت، مبتلا به بیماری‌هایی مانند: دیسپلازی دیاستروفیک و سندرم لارسون دیده می‌شود.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *