مقالات

درمان از بین رفتن غضروف زانو؛ راههای محافظت و درمان از غضروف زانو

-پزشکی که به یک ماکت زانو اشاره دارد و درمان از بین رفتن غضروف زانو را بررسی می کند| به طب

درمان از بین رفتن غضروف زانو امکان پذیر است؟ آیا افراد مبتلا به از بین رفتن غضروف زانو یا همان آرتروز می‌توانند به بازسازی غضروف تحلیل رفته امید داشته باشند؟ پاسخ این پرسش و بررسی مطالبی در زمینه غضروف زانو و راه‌های درمان آن را در این مقاله به طب آنلاین بررسی خواهیم کرد تا شما با واقعیت‌هایی در زمینه مفصل زانو آشنا شوید و در نهایت بیشتر قدر سلامتی‌تان را بدانید.

غضروف و نقش آن در عملکرد زانو

-ورزشکاری که زانویش آسیب دیده و در پی درمان از بین رفتن غضروف زانو است| به طب

غضروف یک بافت سخت و انعطاف پذیر است که در سراسر بدن یافت می‌شود. سطح مفاصل را می‌پوشاند و به عنوان ضربه گیر عمل می‌کند. همچنین  به استخوان‌ها اجازه می‌دهد روی یکدیگر بلغزند. حتما می‌پرسید علت از بین رفتن غضروف زانو چیست؟ این حالت دلایل گوناگونی دارد که ممکن است در نتیجه یک آسیب ناگهانی، مانند آسیب ورزشی، یا ساییدگی تدریجی (استئوآرتریت) پدید آید. باید گفت دو نوع غضروف در زانوی وجود دارد که عبارتند از:

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
شما به کدام درد مبتلا هستید؟!(Required)

غضروف مفصلی؛ محافظ اصلی مفصل زانو

این غضروف قسمت انتهای استخوان ران، ساق پا و پشت کاسه زانو را می‌پوشاند. غضروف یک ماده لغزنده است که به استخوان‌های زانو کمک می‌کند تا زمانی که پا خم یا صاف می‌شود به‌آرامی روی هم سر بخورند.

غضروف منیسک و حمایت از مفاصل حساس

این غضروف دو قطعه گوی شکل است که به‌عنوان ضربه‌گیر بین استخوان ساق پا و ران عمل می‌کند. منیسک داخلی در قسمت داخلی مفصل زانو و منیسک جانبی در سمت بیرونی زانو قرار دارد.

منیسک به ضربه‌گیر بودن و تثبیت مفصل کمک می‌کند؛ به همین دلیل است که منیسک‌ها سخت و لاستیکی هستند.

علائم از بین رفتن غضروف زانو؛ نشانه هایی که باید جدی گرفت

از بین رفتن  یا آسیب غضروف زانو با نشانه‌هایی همراه است که بی‌شک درد از بارزترین آنهاست. تخریب غضروف در صورت کنترل نشدن به ازبین رفتن مفصل زانو می‌انجامد. همین موضوع لزوم جدی گرفتن نشانه‌های آغازین را دوچندان می‌کند. لازم است در موارد زیر  برای بررسی اولیه به پزشک عمومی مراجعه کنید:

 

  • شما نمی توانید مفصل را به درستی حرکت دهید
  • شما نمی توانید درد را با مسکن های معمولی کنترل کنید
  • شما نمی توانید هیچ وزنی روی اندام آسیب دیده وارد کنید یا وقتی سعی می‌کنید از آن استفاده کنید، جای خود را از دست می‌دهد
  • ناحیه آسیب دیده کج به نظر می رسد یا دارای توده‌ها یا برجستگی های غیر معمول است (به غیر از تورم)
  • شما در هر قسمت از ناحیه آسیب دیده بی‌حسی، تغییر رنگ یا سردی دارید
  • علائم شما در طی چند روز پس از خوددرمانی شروع به بهبود نکرده است
  • ممکن است لازم باشد پزشک عمومی شما را برای آزمایش‌هایی مانند اشعه ایکس، اسکن MRI یا آرتروسکوپی ارجاع دهد تا متوجه شود آیا غضروف شما آسیب دیده است یا خیر.

درمان ازبین رفتن غضروف زانو با روش های گوناگون

این یک حقیقت است که از بین رفتن غضروف زانو هیچ درمانی ندارد. با تحلیل غضروف زانو و بروز نشانه‌هایی از درد، تمام تلاش ها برای کنترل درد صورت می‌گیرد. در زمینه کنترل درد و مناسب سازی حرکت در شرایط ضعف غضروف روش‌های بسیاری وجود دارد که می‌توان به مواردی مانند استفاده از داروهای غیر استروئیدی و مسکن ها و همچنین ورزش‌ها و روش های خانگی اشارره کرد. اما چگونه می‌توان راهی برای احیای غضروف زانو یافت. این مسئله‌ای است که محققان داروشناسی و ژنتیک به طور پیوسته در حال تحقیق در این زمینه هستند. در این زمینه در روش دارویی و جراحی پیش روست تا غضروف از دست رفته احیا شود. البته باید گفت هیچ قطعیتی در این  میان وجود ندارد.

احیای غضروف زانو با دارو؛ روش های در بوته آزمایش

در داروخانه ها شما محصولات متعددی را می‌بینید که تحت عنوان غضروف ساز برای درمان ساییدگی و آرتروز زانو ارایه می‌شود. داروهای مانند پیازکلیدین و یا آوکلیدین به دلیل ترکیبات آوکادا و سویا در یک دوره کوتاه و با دوز کافی به شما توصیه خواهد شد. داروهای مکمل یا داروهای دیگر ی نیز وجود دارد که به برخی اشاره می‌کنیم:

گلوکزامین و کندرویتین پیشرفت آرتروز را آهسته می‌کند و علائم را تسکین می‌دهد. گلوکزامین و کندرویتین هر دو در بدن تولید می‌شود و از جمله موادی هستند که داخل و اطراف سلول‌های غضروف وجود دارند. توانایی غضروف برای ترمیم و بازسازی محدود است. مکمل‌های گلوکزامین به ترمیم آهسته سلولی و تولید غضروف کمک می‌کند. کندرویتین احتباس آب و خاصیت ارتجاعی غضروف را بهبود می‌دهد و مانع تجزیه و از بین رفتن غضروف توسط آنزیم‌ها می‌شود. گلوکزامین و کندرویتین التهاب را نیز کاهش خواهند داد.

اسیدهای چرب امگا3: امگا 3 دارای ویژگی‌های ضدالتهابی است و میزان آنزیم‌های عامل تجزیه غضروف را کاهش می‌دهد. روغن ماهی یا روغن بذر کتان از منابع غنی امگا 3 محسوب می‌شود.

متیل سولفونیل متان (MSM): این دارو از ترکیبات آلی سولفور موجود در اکثر خوراکی‌های تازه، مانند میوه، سبزی، غلات، شیر و فراورده‌های حیوانی، تهیه می‌شود. سولفور برای تشکیل بافت پیوندی لازم است و در تمام سلول‌های بدن وجود دارد. درد و التهاب ناشی از آرتروز زانو را کاهش می‌دهد و تاکنون هیچ گونه عوارض جانبی برای آن گزارش نشده است. گاهی گلوکزامین، کندرویتین و MSM در یک مکمل عرضه می‌شود.

اگر می‌پرسید قرص ارتروز زانو چیست باید گفت در واقع اکثر قرص هایی که تحت عنوان قرص ارتروز زانو شناخته می‌شوند  ازانواع مکمل‌های گلوکوزامین تهیه شده است. در این بخش محصولی را به شما معرفی می‌کنیم که در کنار استفاده از داروهای غضروف‌ساز  به سبب سرعت دادن به گردش خون بسیار موثر و لازم است.

بیشتر بخوانید: خرید زانوبند زاپیامکس از نمایندگی رسمی با ارسال رایگان به سراسر کشور

زانوبند زاپیامکس راهی برای کاهش درد؛ مکملی برای درمان

زانوبند زاپیامکس محصولی جدید از شرکت آلمانی زایس ترونیک است که برای درمان انواع مشکلات زانو طراحی شده است. در این زانوبند از سه تکنولوژی پیچیده استفاده شده است که در کنار هم باعث تسکین درد، درمان مشکلات زانو و بهبود دامنه حرکتی بیماران می‌شوند. این سه تکنولوژی اولتراسوند، انفرارد و کِلاک پالس هستند که از جمله پرکاربردترین و موثرترین تکنولوژی‌های به‌کاررفته در تجهیزات فیزیوتراپی و توان‌بخشی به شما می‌روند.

این تکنولوژی‌ها درد ناشی از آرتروز را به کلی از بین می‌برند. یکی دیگر از اصلی‌ترین کاربردهای این زانوبند، سرعت بخشیدن به گردش خون در محل آسیب است. تحقیقات نشان داده  داروهای غضروف ساز باید از طریق گردش خون تاثیر خود را بگذارند. قابل پیش بینی است که بعد از خوردن این نوع داروها مقدار زیادی از آنها در دستگاه گوارش و کبد تجزیه می‌شوند و میزان ناچیزی از این داروها جذب خون خواهند شد. با توجه به عدم وجود  خونرسانی درمفصل، عملا روی غضروف مفصلی تاثیری نخواهند داشت. پس شما با استفاده از این زانوبند می‌توانید سرعت رساندن داروهای کلاژن ساز را به محل زانو افزایش دهید. بی‌شک استفاده از این محصول تاثیر دارو را چند برابر خواهد کرد و تاثیر بسیار زیادی در سرعت بخشیدن بله احیای غضروف خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: خرید کمربند پلاتینر با یکسال گارانتی به همراه ارسال رایگان

روش های تهاجمی برای درمان از بین رفتن غضروف زانو

نمایی از اتاق عمل برای درمان ازبین رفتن غضروف زانو| به طب

روش‌های جراحی مختلفی برای درمان زانودرد وجود دارد که انتخاب آن‌ها براساس فاکتورهای زیر انجام می‌شود:

  • علت آسیب
  • نوع و شدت آسیب
  • میزان درد بیمار
  • سن بیمار
  • سلامتی کلی بدن و بیماری‌های زمینه‎ای آن
  • تشخیص پزشک

اکنون به برخی روش‌های جراحی برای جایگزینی غضروف زانو اشاره می‌کنیم:

  • تشویق رشد غضروف جدید با سوراخ کردن سوراخ های کوچک در استخوان مجاور
  • جایگزینی غضروف آسیب دیده با غضروف سالم گرفته شده از قسمت دیگری از مفصل
  • جایگزینی کل مفصل با یک مفصل مصنوعی، مانند تعویض زانو یا تعویض مفصل ران – این معمولا فقط در موارد شدید ضروری است.

معمولاً حداقل تا چند هفته پس از جراحی باید همه چیز را آسان کنید و ممکن است تا چند ماه نتوانید به فعالیت‌ها و ورزش‌های شدید بازگردید.

بیشتر بخوانید: ایا زانوبند برای ارتروز مفید است؟ نقش زانوبندها در کاهش درد و درمان زانو

ازبین رفتن غضروف زانو؛ از علائم تا درمان

حقیقت این است که هنوز برای درمان غیر تهاجمی غضروف زانو روشی یافت نشده است. بیشتر درمان ها نیز بر کنترل درد تکیه دارد. در این مقاله از سایت به طب آنلاین با برخی روش‌های دارویی و تهاجمی درمان ازبین رفتن غضروف زانو آشنا شدیم و زانوبند زاپیامکس  را به عنوان محصولی برای کاهش درد و درمان مکمل معرفی کردیم.

سوالات متداول برای نشانه های آرتروز زانو

آیا با روش های خانگی می توان غضروف را درمان کرد؟

روش‌های خانگی تنها به کاهش درد می‌انجامد. تنها روش خانگی استفاده از زانوبند زاپیامکس است که به روند کلاژن سازی کمک می‌کند و تاثیر دارویی را افزایش می‌دهد.

زانوبند زاپیامکس چه نقشی در درمان از بین رفتن غضروف زانو دارد؟

شما با استفاده از این زانوبند می‌توانید سرعت رساندن داروهای کلاژن ساز را به محل زانو افزایش دهید.

زانوبند زاپیامکس را چگونه باید تهیه کرد و قیمت آن چقدر است؟

دو میلیون و 960 هزار تومان مبلغی است که به عنوان قیمت برای این کمربند حرفه‌ای و ضد درد در نظر گرفته‌اند. سایت‌های فروشگاهی معتبر بهترین گزینه هستند. چون سفارش را درب منزل تحویل خواهند داد و خدمات پس از فروش نیز دارد.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *