مقالات

درمان خانگی گرفتگی زانو؛ راه هایی آسان برای درمان زانودرد در خانه

تصویری از پیرمردی که به سبب زانو درد میخواهد از درمان خانگی گرفتگی زانو استفاده کند

درمان خانگی گرفتگی زانو از راه‌هایی است که شما می‌توانید برای رهایی از درد‌های احتمالی درقسمت زانو از آن ها استفاده کنید. دردهای مفصلی به ویژه زانو درد همواره در روال عادی زندگی روزمره انسان ها خلل ایجاد می‌کنند. به همین دلیل مبتلایان به زانو درد، در پی راحت‌ترین درمان هستند . درمانی که تا حد ممکن آنان را از طی کردن مسافت‌های طولانی و احتمالا هزینه‌های زیاد بی‌نیاز کند. در این مقاله از سایت به طب آنلاین به بررسی درمان‌های خانگی گرفتگی زانو می‌پردازیم. همچنین روش‌های موثر در این زمینه را معرفی می‎کنیم. ابتدا بهتر است کمی درباره آناتومی زانو سخن بگوییم.

شناخت آناتومی زانو؛ کمک به تشخیص بهترین درمان گرفتگی زانو

دردهای مفصلی از جمله دردهایی است که معمولا سن و سال نمی‌شناسد و ممکن است به دلایل گوناگون ایجاد شود. گاهی دردها مربوط به رگ‌ها و گرفتگی آنهاست و موضوع جست و جوی بیماران درمان گرفتگی رگ زانو یا درمان گرفتگی رگ پشت زانو است. در هر صورت بهتر است با قسمت‌‎‌های گوناگون زانو آشنا شوید. زانو از قسمت های زیر تشکیل می شود:

تیبیا: این استخوان ساق پا یا استخوان بزرگتر ساق پا را تشکیل می‌دهد. استخوان ران هم به استخوان بالای ساق پا اطلاق می‌شود. کشکک هم قسمت کاسه زانو را تشکیل می‌دهد. در هر انتهای استخوان لایه ای از غضروف وجود دارد که شوک را جذب و از زانو محافظت می‌کند. اساساً، زانو 2 استخوان ساق بلند است که توسط ماهیچه‌ها، رباط‌ها و تاندون‌ها به هم متصل می‌شوند. دو گروه ماهیچه در زانو درگیر هستند. از جمله عضلات چهارسر ران (واقع در جلوی ران‌ها) که پاها را صاف می‌کنند. عضلات همسترینگ (واقع در پشت ران ها) نیز  باعث خم شدن ساق خواهند شد.

تاندون‌ها تارهای سختی از بافت هستند که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کنند. رباط‌ها نوارهای الاستیک بافتی هستند که استخوان را به استخوان متصل کرده‌اند. برخی از رباط‌های زانو محافظت از مفاصل را فراهم می‌کنند. در حالی که سایر رباط‌ها حرکت به جلو و عقب استخوان ساق پا را محدود می‌کنند.

گرفتگی زانو چگونه اتفاق می‌افتد؟ درمان گرفتگی و درد زانو

تصویر فردی که در حال راه رفتن زانو درد می گیرد و محتاج درمان خانگی گرفتگی زانو اشت| به‌طب

شاید فکر کنید که گرفتگی در ناحیه زانو، همان قفل شدن زانو است. این دو عارضه با هم متفاوتند. باید گفت گرفتگی در زانو مربوط به عناصر خارجی مفصل مانند تاندون‌ها و عضلات است. ولی قفل شدن زانو عناصر درون مفصل مانند مینیسک و لیگامان ها را درگیر می‌کند.

گرفتگی زانو زمانی رخ می‌دهد که عضلات زانو دچار خستگی باشد. همچنین ممکن است فشار عضلانی و آسیب شدید ناگهانی در ناحیه زانو عاملی برای گرفتگی زانو باشد. در این صورت فعالیت زیاد به التهاب در زانو و گرفتگی می‌انجامد. این گرفتگی در بعضی مواقع نشانه بیماری‌هایی اعم از آرتروز، آرتریت و نرمی غضروف مفصلی، اختلالات الکترولیتی، تحریک عصبی و سیاتیک و … خواهد بود. پس به رسیدگی و درمان نیاز دارد. بدیهی است بی‌توجهی به آن سبب پیشرفت مشکلات خواهد شد. در این زمینه تشخیص پزشک بسیار اهمیت دارد. زیرا دلایل گرفتگی ممکن است بسیار متفاوت باشد.

درمان خانگی گرفتگی زانو، از حرکات ورزشی تا زانوبند زاپیامکس

درمان‌های متعددی برای رفع گرفتگی زانو وجود دارد. در این میان نخستین گزینه بهره بردن از درمان‌های خانگی است. درمان های خانگی موثر ما را ازمراجعه به پزشک و مصرف قرص‌ها بی‌نیاز خواهد کرد. با انجام درست این درمان‌ها درد زانو را در کوتاه‌ترین زمان کاهش دهید.

تمرینات تقویتی، گرفتگی زانویتان را درمان می‌کند

تقویت عضلات زانو یکی از درمان‌های خانگی بسیار موثر است. با تقویت عضلات فوقانی – عضلات چهار سر ران – از طریق ورزش می‌توانید به محافظت از مفصل زانو کمک کنید. این ماهیچه‌ها در کناره‌ها و قسمت جلوی ران ها قرار گرفته‌اند. در زمان دراز کش یا نشستن یک پا را صاف کنید و آن را بلند کنید. یک پا را روی یک پله قرار دهید، سپس روی پله دیگر، پائین بروید و دوباره این حرکت را تکرار کنید. روی یک صندلی بنشینید و سپس یک دقیقه به‌طور مکرر بایستید و بنشینید. این کار را با روشی آهسته و تحت کنترل انجام دهید و از استفاده از دست برای تعادل خودداری کنید.

وضعیت قرارگیری بدن؛ موثر در درمان گرفتگی زانو

تلاش ما معرفی بهترین درمان خانگی گرفتگی زانو است. در صورت لزوم روی یک بالش بنشینید و سطح صندلی خود را بالا ببرید. هنگام نشستن، به صورت خمیده ننشینید.  از نشستن های طولانی مدت و بدون حرکت بپرهیزید. چرا که موجب سفت شدن مفاصل شما خواهد شد.

بیشتر بخوانید: بهترین قرص مسکن فوری درد کمر؛ این لیست را از دست ندهید!

کاهش وزن، یکی از راه‌های درمان خانگی گرفتگی زانو

افراد چاق بیشتردر معرض خطر هستند. چرا که تمامی وزن بدن آن‌ها روی پاها قرار می‌گیرد و مفاصل باید این وزن اضافی را تحمل کنند. بنابراین کاهش وزن به کاهش این درد کمک خواهد کرد. وزن اضافی احتمال التهاب در بدن افراد مبتلا به آرتروز را افزایش می‌دهد و زانوها نیز تحت تأثیر این التهاب قرار خواهند گرفت.

بیشتر بخوانید: بهترین آمپول برای کمر درد؛ چه آمپول هایی در کاهش درد کمر موثرند؟

کفش‌های مناسب برای بهبود گرفتگی زانو

یکی از راهکارهای آسان که جزو بهترین درمان خانگی گرفتگی زانو ،استفاده از کفش‌های طبی است. استفاده از کفش‌های طبی، میزان فشاری که به زانو وارد می‌شود را کاهش می‌دهد. پزشک ارتوپد برای کسانی که بیماری زانو درد دارند کفی مخصوص را توصیه می‌کند. برای انتخاب کفش مناسب با پزشک ارتوپد و یا فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: خرید کمربند پلاتینر از نمایندگی رسمی در ایران با ارسال رایگان

ماساژ درمانی و درمان انواع دردهای زانو

شخصی درحال ماساژ گرفتن یکی از راه های درمان خانگی گرفتگی زانو|به‌طب

استفاده از ماساژ به خوبی درد زانو را تسکین می‌دهد . این مورد یکی از روش‌های موثر در درمان خانگی زانو درد و بهترین درمان خانگی زانو درد به شمار می‌رود. توصیه‌های انجمن ماساژ درمانی آمریکا چنین است. کارهای زیر باید در حالت نشسته انجام شود و زانوها به سمت جلو و پاها روی زمین صاف باشند:

دستانتان را درحالت مشت قرار دهید. 10 مرتبه با هر دو دست به بالای ران‌، قسمت پایینی و میانی ضربه‌هایی وارد کنید. این حرکت را سه بار تکرار کنید.

به عنوان حرکت بعدی بنشینید و کف پای خود را صاف روی زمین قرار دهید. سپس دو دست خود را بالای ران قرار دهید و تا زانو بکشانید . این کار را برای قسمت‌های داخلی و خارجی ران هم می‌توانید انجام دهید. ماساژ عضلات  ناحیه ران تأثیرات بسیار مفیدی بر زانو دارد.

بیشتر بخوانید: خرید زانوبند زاپیامکس با امکان پرداخت در محل

با کمپرس گرم و سرد، درد گرفتگی زانو را ازبین ببرید

گرم و سرد کردن روش خوبی برای درمان خانگی گرفتگی زانو به شمار می‌رود. به ویژه بر دردهای حاصل از آرتریت بسیار تاثیر دارد. گرما عضلات را شل می‌کند و حرکت مفاصل را بهبود خواهد بخشید. به گونه‌ای که سفتی را ازبین می برد. از پلاستیک‌های آب گرم یا حوله گرم استفاده کنید . یخ موجود لای حوله نیز بسیار تاثیر گذار است. این روش التهاب را به شکل محسوسی کاهش می‌دهد.

زانوبند زاپیامکس، درمان خانگی گرفتگی زانو با تکنولوژی روز دنیا

بی شک همه ما از محصولات جدیدی که بدون دردسر درد زانو را کاهش می‌دهند و حتی به درمان درد زانو نیز کمک می‌کنند ، استقبال می کنیم. زانوبند زاپیامکس زانوبندی برقی و مجهز به پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌های درمانی است. تکنولوژی‌های این زانوبند با نام اختصاری UIC شناخته و سه بخش اولتراسوند، اشعه مادون قرمز یا انفرارد و کلاک پالس را در بر می‌گیرد. زانوبند UIC زاپیامکس از تولیدات شرکت زایس ترونیک آلمان و نمایندگی آن در ایران به عهده فروشگاه اینترنتی به‌طب آنلاین است.

هر کدام از فناوری‌های زاپیامکس به صورت مجزا تاثیرات درمانی متفاوتی دارند. این فناوری‌ها با اثر گذاری بر اندام‌های آسیب‌دیده زانو به تسکین درد، کاهش ‌التهاب، ترمیم و بازسازی مفصلی کمک می‌کنند. هدف این زانوبند پرکاربرد، افزایش انعطاف‌پذیری، رفع گرفتگی‌های عضلانی و در آخر بهبود عملکرد حرکتی مفصل زانو است.

درمان آسان گرفتگی زانو درخانه

برای درمان خانگی گرفتگی زانو روش های متفاوتی وجود دارد. از ورزش‌های استاندارد تا ماساژ درمانی و البته استفاده از تکنولوژی. بی‌شک بهره‌گیری از فناوری‌های مدرن در درمان گرفتگی زانو روشی عاقلانه است. توصیه می‌کنیم ضمن مطالعه این مقاله از سایت به طب آنلاین با زانو‌بند زاپیامکس که از فناوری‌های روز دنیا بهره می‌برد آشنا شوید. بی شک می توانید در درمان خانگی گرفتگی زانو از آن بهره ببرید.

سوالات متداول در باره درمان خانگی گرفتگی زانو

آیا هنگام زانو درد به پزشک مراجعه کنیم؟

این موضوع به نوع عارضه در زانو بستگی داد. هنگام دردهای بسیار شدید لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید. اما در مورد گرفتگی‌های معمولی به توصیه‌های ما در این مقاله سایت به طب آنلاین مراجعه نمایید.

 زمان استفاده از زانوبند زاپیامکس برای دستیابی به نتیجه چقدر است؟

زمان استفاده از آن 45 دقیقه تا یک ساعت در شبانه روز است. دوره آن نیز از یک تا سه هفته برآورد می‌شود.

قیمت زاپیامکس چقدر است و چگونه آن را تهیه کنیم؟

خرید اینترنتی زانوبند زاپیامکس از سایت‌ معتبر به‌طب آنلاین بهترین گزینه برای تهیه است. چون این سایت‌ نمایندگی رسمی شرکت زایس ترونیک (تولیدکننده زاپیامکس) در ایران است. محصولات این فروشگاه گارانتی دارد. شما می‌توانید از خدمات پس از خرید این نمایندگی فروش زاپیامکس نیز استفاده کنید. قیمت آن نیز 2960000هزار تومان است.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۹ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *