مقالات

پیشگیری از آرتروز؛ بهترین راهکار برای پیشگیری چیست؟

فردی مبتلا به زانو درد که نیاز به پیشگیری از آرتروز دارد|به‌طب آنلاین

پیشگیری از آرتروز زانو از نکات مهمی است که بایستی در طول زندگی به آن توجه داشت. زیرا در سنین بالا فرد را دچار مشکلات زیادی خواهد کرد. آرتروز بیماری است که طی آن بافت‌های غضروفی بین مفاصل فرسوده می‌شوند. پس از تحلیل بافت غضروفی، استخوان‌ها به هم ساییده خواهند شد. زانودرد، ورم مفصل، خشکی و بی حرکتی و کاهش توانایی حرکتی مفصل و گاهی تشکیل زائده‌های استخوانی و تغییر شکل مفصل پی‌آمدهای سایش استخوان است. براساس  تحقیقات به عمل آمده حدود 97 درصد کسانی  که به آرتروز زانو مبتلا هستند اضافه وزن دارند.  همچنین ثابت شده است با کاستن از تنها 10درصد از وزن بدن، نشانه‌های آرتروز تا 50درصد کاهش می‌یابد.

دراین مقاله از سایت به طب آنلاین به بررسی راه‌های پیشگیری از آرتروز زانو می پردازیم و با معرفی محصولی کارآمد در پیشگیری از آرتروز زانو شما را در کنترل این بیماری یاری می‌رسانیم.

نشانه‌های آرتروز زانو؛ شناخت علائم برای پیشگیری از زانو درد

شخصی که با در مفصل زانو احساس درد می کند/به طب

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
شما به کدام درد مبتلا هستید؟!(Required)

علائم آرتروز اغلب به کندی ایجاد می‌شود و با گذشت زمان شاهد رشد بیماری هستیم. علائم و نشانه های آرتروز شامل موارد زیر است. با بروز هرکدام از این نشانه ها ممکن است شما دچار آرتروز زانو شده باشید:

  • درد مفاصل
  • حساسیت مفاصل
  • سفتی مفصل
  • از دست دادن انعطاف پذیری و دامنه حرکتی
  • تکه های اضافی استخوان که در اطراف مفصل تشکیل می شوند و مانند توده های سخت (خارهای استخوانی) هستند
  • شنیدن یا احساس ساییدن هنگام استفاده از مفصل

اگر در زانویتان احساس سفت شدگی دارید حتما با یک پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین آمپول برای کمر درد؛ چه آمپول هایی در کاهش درد کمر موثرند؟

آرتروز چگونه تشخیص داده می شود؟

استئوآرتریت بر اساس معاینه مفصل آسیب دیده توسط پزشک، معمولاً پس از اینکه بیمار علائم درد و سفتی مفاصل را تجربه کرد، تشخیص داده خواهد شد. پزشک رفلکس‌ها و قدرت عضلانی شما را بررسی می‌کند و توانایی شما را در راه رفتن، خم شدن و انجام کارهای روزمره ارزیابی می‌کند. افزون براین راه‌های دیگری مانند استفاده از اشعه ایکس و آزمایش خون نیز در مراحل بعدی پزشک را در تشخیص بیماری شما یاری خواهد داد.

بیشتر بخوانید: کمر درد و کیفیت زندگی‌؛  تاثیر کمر درد بر روح و جسم انسان

راههای پیشگیری از ارتروز زانو؛ پیشگیری از ساییدگی زانو بهتر از درمان

پیشگیری بهتر از درمان است. این جمله را بارها و بارها شنیده‌اید و‌لی شاید کمتر به آن عمل کرده باشید. درحالی که با رعایت برخی نکات ساده می‌توان از بروز بیماری های حاد مفصلی جلوگیری کرد. پیشگیری از آرتروز یکی از این بیماری‌هاست که در صورت بی توجهی نظام زندگی را در میان سالی یا سنین بالا به هم می‌ریزد و بر کیفیت زندگی تان تاثیر منفی خواهد داشت. برای پیشگیری از آرتروز بایستی مراقبت‌ها را در دوسطح انجام داد:

بیشتر بخوانید: بهترین قرص مسکن فوری درد کمر؛ این لیست را از دست ندهید!

مراقبت های حرکتی برای پیشگیری از ارتروز زانو

ورزش کردن و تقویت عضلات

ورزش کردن یکی از راه‌های پیشگیری از آرتروز است که با تاثیری که در تقویت عضلات پا دارد از بروز این عارضه پیشگیری می‌کند. عضلات در اطراف مفصل نقش حمایتی روی غضروف ها دارد. البته عضلات حمایتی تنها به عضلات اطراف مفصل زانو محدود نمی شوند؛ بلکه عضلات مفصل لگن نیز در حمایت از غضروف ها و مفصل لگن نقش کلیدی ایفا می‌کنند. به همین منظور برای پیشگیری از ابتلا به آرتروز زانو باید به ورزش‌هایی بپردازید که تاثیر خوبی در تقویت عضلات زانو و لگن دارند.

اصلاح شیوه صحیح بلند کردن اجسام سنگین

مفصل در استخوان زانو نقش لولای در را ایفا می‌‎کند؛ به این صورت که با قرار گرفتن در میان هر دو استخوان، ساختار ویژه‌ای را به آن می‌دهد تا به راحتی بتواند خم و راست شود. اما همین خم و راست شدن در دراز مدت ممکن است باعث تخریب شدن مفصل شده و تمام فعالیت‌های زانو را با اختلال مواجه کند. حرکات کششی و شنا از جمله موثرترین حرکات بدنی در پیشگیری از آرتروز زانو هستند؛ البته ورزش غیراصولی و طولانی مدت نیز به جای اینکه تاثیر بسیار خوبی در تقویت عضلات و پیشگیری از ابتلا به آرتروز داشته باشد به یک عامل موثر برای زانوها و مفاصل تبدیل می‌شوند.

استفاده نکردن از کفش های پاشنه بلند

بسیاری از خانم‌ها طرفدار پرو پا قرص کفش پاشنه بلند هستند؛ غافل از اینکه اینگونه کفش ها آسیب جدی به بدن وارد می‌کند. اگر دقت کرده باشید در هنگام پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند، بعد از گذشت چند ساعت درد شدید را در ناحیه کف و ساق پا احساس می‌کنید که این وضعیت نشان دهنده یک مشکل جدی است و با گذشت زمان ممکن عواقب جبران ناپذیری را برجای بگذارد. پس برای پیشگیری از ارتروز زانو از پوشیدن طولانی مدت این کفش‌ها بپرهیزید.

بیشتر بخوانید: کمربند پلاتینر، فناوری نوین برای کاهش درد و درمان کمر درد

پیشگیری از آرتروز زانو با اصلاح شیوه نشستن

شخصی که بر روی زانو نشسته است/ به طب

شیوه نادرست نشستن علاوه بر اینکه برای کمر و ستون فقرات بسیار مضر است به همان اندازه برای زانو نیز  مخرب خواهد بود. زیرا در نشستن‌های نادرست فشار زیادی به مفصل زانو وارد می‌شود. یکی از روش‌های نشستن که در میان ایرانیان نیز بسیار مرسوم است نشستن برروی زانو است. زیرا در این حالت زانو ها به شدت در حالت خمیده قرار دارند. از این رو فشار زیادی به ناحیه بالایی مفصل زانو وارد می‌شود.

کنترل وزن برای پیشگیری از آرتروز زانو

ارتباط نزدیکی میان چاقی و آرتروز زانو وجود دارد؛ کاهش هر یک کیلوگرم از وزن بدن  تا 4کیلوگرم از فشار باری که بر مفصل زانو وارد می‌شود کم می‌کند. پس اگر تنها 10کیلوگرم از وزن بدن را کم کنید می‌توانید 40 کیلوگرم از فشاری که زانو باید هنگام برداشتن هر قدم تحمل کند بکاهید.  فشار کمتر به معنی فرسودگی و پارگی کمتر در زانوها است و کاهش فرسودگی و پارگی خطر ابتلا به آرتروز را کمتر می‌کند.

مراقبت‌های غذایی برای پیشگیری از ارتروز

تغذیه در پیشگیری از ابتلا به آرتروز زانو مانند همه بیماری‌های دیگر اهمیت زیادی دارد و نمی‌توان این اصل را کتمان کرد. برای اینکه بتوانید مفاصلتان را تقویت کنید، قدرت دفاعی بدنتان را بالا ببرید و با التهاب ها مقابله کنید باید چند اصل تغذیه‌ای درست را رعایت کنید :از جمله موادغذایی موثر برای پیشگیری از ابتلا به آرتروز:

  • مصرف میوه ها و سبزیجات؛ این مواد به دلیل مواد مغذی و ویتامین‌هایی که دارند  تا حد زیادی از ابتلا به آرتروز پیشگیری می‌کنند.
  • مصرف مواد حاوی آنتی اکسیدان: آنتی اکسیدان‌ها از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی  و با التهاب مبارزه می‌کنند.
  • مصرف شیر و لبنیات کم چرب : شیر، پنیر و ماست کم چربی نیز می‌توانید تامین کننده ویتامین D و کلسیم باشند و به تقویت و بالا بردن استحکام استخوان‌های بدن کمک کنند.
  • کم کردن مصرف چربی‌های حیوانی اشباع شده و مصرف بیشتر اسید های چرب امگا3؛ زیاده‌روی در مصرف این مواد غذایی موجب انباشته شدن اسید آراشیدونیک می‌شود که این یک ماده‌ای التهابی است و باعث متلهب شدن مفصل زانو می گردد.

استفاده از زانو بند زاپیامکس یکی از راه‌های پیشگیری از آرتروز زانو

فناوری همیشه حامل خبرهای خوبی برای بشر بوده است. در زمینه پیشگیری از ارتروز هم تکنولوژی با زانوبند زاپیامکس به کمک بشر آمده است. زانوبند زاپیامکس محصولی جدید با سه تکنولوژی بسیار پیشرفته و بی‌خطر است که برای انواع مشکلات زانو کاربرد دارد. در این زانوبند سه تکنولوژی اولتراسوند (Ultrasound)، انفرارد (Infrared) و کِلاک پالس (Pulse Clock) وجود دارد. این تکنولوژی‌ها بر درد، دامنه حرکتی، سفتی مفصل و بهبود التهابات زانو اثر می‌گذارند. در ادامه بیشتر با مزیت‌ها و عملکرد این زانوبند آشنا خواهیم شد. بی‌شک استفاده روزانه از این زانوبند برای کسانی که در معرض آرتروز زانو هستند، از ابتلا به این عارضه جلوگیری خواهد کرد. شما می‌توانید با خرید زانوبند زاپیامکس از فروشگاه به طب آنلاین، به شعار پیشگیری بهتر از درمان است جامه عمل بپوشانید و از عوارض ابتلا به ارتروز مصون بمانید.

پیشگیری از آرتروز زانو؛ روش هایی کارآمد، آسان و کم هزینه

برای دست یافتن به زندگی بهتر بایستی هوای زانویتان را داشته باشید. آرتروز یکی از بیماری‌هایی است که همواره در کمین شماست. پس با مطالعه راه‌های پیشگیری از ارتروز از این بیماری زمین گیر کننده در امان بمانید. توصیه ما استفاده از زانوبند مدرن زاپیامکس است. این زانو بند  با کمک فناوری یو ای سی کارایی زانویتان را حفظ خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: خرید کمربند پلاتینر از نمایندگی رسمی در ایران

سوالات متداول برای پیشگیری از آرتروز

1.آیا ورزش برای پیشگیری از ارتروز مفید است؟

ورزش‌هایی که فشار کمتری بر مفاصل وارد می‌آورند، برای سلامت استخوان ها و مفاصل بسیار توصیه می‌شود.  ورزش‌های هوازی از جمله تمریناتی است که از سوی متخصصین ارتوپدی توصیه می‌شود و  از بروز آرتروز پیشگیری می‌کند.

2. بالارفتن قند خون در آرتروز نقش دارد؟

دیابت و بالا رفتن سطح قند خون، احتمال ابتلا به آرتروز را افزایش می‌دهد و باعث تسریع سفت شدن مفاصل نیز می‌شود.

3. قیمت زانوبند زاپیامکس چقدر است؟

قیمت این زانوبند 2960000 هزار تومان است.

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

1 دیدگاه در “پیشگیری از آرتروز؛ بهترین راهکار برای پیشگیری چیست؟

  1. بازتاب: آناهیتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *