مقالات

معرفی انواع زانوبند و بهترین مدل آن

انواع زانوبند طبی و بهترین زانوبند برای درد زانو

معرفی انواع زانوبند طبی و موارد کاربرد آن‌ها با توجه به شایع بودن مشکلات زانو اهمیت زیادی دارد. استفاده از زانوبند به عنوان یک درمان کمکی برای انواع صدمات زانو است و گاهی برای پیشگیری استفاده می‌شود یا به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی تجویز شود. با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی انواع مختلفی از زانوبند در بازار موجود شده است.

زانوبند طبی، ارتز(orthosis یا Orthèse) یا بریس زانو (knee brace) از جمله تجهیزات پزشکی هستند که متخصصان ارتوپدی از آن‌ها به عنوان درمان مکمل برای آسیب‌های زانو استفاده می‌کنند. زانو بندهای کشی رایج‌ترین شکل زانوبند هستند که با فشرده‌سازی و ایجاد گرما باعث کاهش درد و تورم آسیب‌های مفصلی می‌شوند. زانوبندها از نظر جنس و کاربرد انواع مختلفی دارند. در این مقاله از سایت به طب آنلاین می‌خواهیم به معرفی انواع زانوبند طبی و موارد کاربرد آن‌ها بپردازیم. ما را همراهی کنید.

آشنایی با ساختار زانوبند و کاربرد آن

زانوبندهای طبی وظایف متعددی دارند که بسته به نوع آسیب یا بیماری افراد می‌توان از آن استفاده نمود. استفاده از زانوبند آسان است و می‌تواند به جذب مقدار قابل توجهی از نیروهایی که بر روی مفصل تحمیل می‌شود، کمک کند. این وسیله در آسیب‌های مختلف مفصل زانو یا گاهی برای پیشگیری از پیشرفت آسیب تجویز می‌شود.

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی(Required)
شما به کدام درد مبتلا هستید؟!(Required)

همچنین پس از جراحی جهت ثابت نگه داشتن زانو در حالت کاملا باز یا فول اکستنشن نیز استفاده می‌شود. اغلب زانوبندها دارای لایه ضد حساسیت بوده که زانو، عضلات ساق پا و ران را پوشش می‌دهد.

معرفی انواع زانوبند طبی و موارد کاربرد آن‌ها

چندین نوع مختلف زانوبند وجود دارد که هر کدام از آن‌ها مجموعه کارکرد و وظیفه مراقبتی خود را ارائه می‌دهند که برای انتخاب دقیق نوع آن باید با پزشک متخصص در این زمینه مشورت نمایید. انواع اولیه زانوبندها عبارتند از:

1. زانو بند طبی مفصل دار چیست؟

زانوبند مفصلی از انواع دیگر زانوبندها سفت‌تر است، در نتیجه حمایت بیشتری برای زانو فراهم می‌کند، اما تحرک زانو کمتر است. این نوع زانوبند به طور خاص طراحی شده است تا کشش پا را به حداقل برساند. زانوبند مفصلی برای افرادی که در حال مبارزه با آسیب‌های شدید زانو هستند و به یک تکیه‌گاه و ثبات اضافی نیاز دارند، یک انتخاب ایده آل است. در صورتی که آسیب زانوی شما رفع شد، یا ازACL ، PCL و MCL پارگی رباط رنج می‌برید، این نوع زانوبند برای شما مناسب است.

بهترین زانوبند برای درد زانو

2. زانوبند طبی نئوپرن موارد کاربرد آن‌

نئوپرن نام یک ماده عایق است که می‌تواند مفصل زانو و عضلات آن را گرم نگه دارد. بنابراین می‌توانید از این نوع زانوبند طبی در هنگام دویدن و یا کارهای روزانه استفاده کنید. در حقیقت هدف اولیه از طراحی این زانوبندها تامین کردن گرما و فشار در ناحیه زانو است که هر دو این عوامل در به حداقل رساندن درد و تورم زانوی فرد بیمار بسیار موثراست.

3. زانوبند طبی کنترل کشکک (پاتلا)؛ بهترین زانوبند طبی برای کاهش حرکت استخوان کشکک

در صورتی که کشکک زانوی شما جا به جا شده بوده است، مبتلا به سندرم فشار پاتلوفمورال هستید، آرتروز زانو دارید، یا مبتلا به نرمی غضروف کشکک زانو (CMP)، زانوبند طبی کنترل کشکک زانو، می‌تواند برای کاهش حرکت استخوان استفاده شود. این نوع زانوبند، زانوبند نئوپرنی است که پوشیده می‌شود. این زانوبند، قسمت بازی دارد که کشکک زانو را می‌توان دید و باعث می‌شود که کشکک زانو در حین راه رفتن، دویدن و اسکوات، در جای خود ثابت نگه داشته شود.

4. زانوبند طبی آرتروزی؛ زانوبند مخصوص ساییدگی زانو

این نوع بریس‌ها طوری طراحی شده‌اند که تماس و اصطکاک بین استخوآن‌های مفصل را به حداقل می‌رسانند. یکی از مهمترین ویژگی‌های این نوع بریس‌ها این است که می‌توانید فشار آن‌ها را تنظیم کنید. علاوه بر این از طریق استفاده از فشرده‌سازی قابل تنظیم، شما می‌توانید درد و تورم مربوط به آرتروز را کاهش دهید.

5. زانوبند طبی لولادار؛ بهترین زانوبند برای محافظت از زانو

هدف از استفاده از زانوبند لولادار آن است که از مفصل زانو در برابر نیروهای شدید رو به بیرون یا رو به داخل که بر سمت چپ یا راست زانو وارد می‌شود و می‌تواند منجر به آسیب دیدن رباط‌های اطراف زانو شود، و برای بهبود صدا دادن زانو استفاده میشود. زانوبند لولادار چند میله محکم در ساختار خود دارد که در سمت داخل یا خارج زانو قرار می‌گیرد و به عنوان یک پایدار کننده مفصل عمل می‌کند. بعضی از انواع این زانوبندها هم مجهز به یک ضامن قفل کننده است که از خم شدن یا صاف شدن بیش از حد زانو جلوگیری می‌کند.

6. زانوبند طبی بلدسو (Bledsoe)؛ بهترین مارک زانوبند طبی و کاربرد آن‌ها

زانوبند طبی بلدسو، بندهایی دارد که دور ران و ساق پا بسته می‌شود و براکت‌های حمایت کننده فلزی درون و بیرون مفصل زانو دارد. مکانیسم ساده‌ای، از باز و بسته شدن زانو تا حد نهایی، جلوگیری می‌کند و قفل می‌شود‌. ابن زانوبند در دوره ابتدایی بعد از جراحی استفاده می‌شود. با پیشرفت روند بهبودی و توانایی تحمل حرکت بیشتر، مکانیسم قفل آن غیرفعال می‌شود و به زانو اجازه می‌دهد که تا حد مشخصی باز و بسته شود.

7. زانوبند طبی زاپیامکس UIC؛ بهترین زانوبند برای درد زانو و کاربرد آن

زانوبند زاپیامکس از امواج فراصوت برای کاهش درد و التهاب در زانو استفاده می‌کند. در واقع این زانوبند با کمک امواج فراصوت تورم را در ناحیه بافت‌های زانوکاهش می‌دهد؛ در نتیجه درد ناشی از تورم کاهش پیدا می‌‎کند.

این فناوری روز دنیا یک از روش‌های منحصربه فرد در درمان‌، درد ناشی از آرتروز زانو و انواع زانو درد است. فناوری‌های به کار رفته در ساخت زاپیامکس، به طور مستقیم با تمرکز بر روی بافت آسیب دیده به کاهش التهاب مفصل، افزایش خونرسانی و بالا بردن دامنه حرکتی بیمار کمک می‌کند. باید اشاره کنیم که زانوبند زاپیامکس یک نمونه از بهترین مدل زانوبندهای تولید شده در شرکت زایسترونیک آلمان است.

خرید زاپیامکس از نمایندگی رسمی ایران

خرید زانوبند زاپیامکس اورجینال

8. زانوبند طبی برای پای پرانتزی؛ تنها زانوبند اصلاح ناهنجاری زانو

اغلب کودکان هنگام به دنیا آمدن، دارای پای پرانتزی می‌باشند، در صورتی که این عارضه بعد از این چند ماه برطرف نشود باید به پزشک مراجعه نمود. یکی از دلایل بیماری پای پرانتزی مشکل مادرزادی در زانوها است که با استفاده از روش‌های درمانی متفاوت بر اساس شدت بیماری اقدام به درمان آن خواهند کرد. یکی از روش‌های درمان این بیماری استفاده از زانو بند طبی برای پای پرانتزی است. بریس پای پرانتزی، پاها را در الگوی مناسب قرار داده و موجب اصلاح ناهنجاری زانو و پاها می‌شود.

9. زانوبند طبی کشی؛ معرفی مدل ساده زانوبند طبی و کاربرد آن

این مدل ساده‌ ترین مدل زانوبند در بازار است که برای جلوگیری از رگ به رگ شدن زانو و گرم نگه‌ داشتن آن استفاده می‌شود و درد زانو را تا حد زیادی تسکین می‌دهد. این مدل به راحتی در زیر لباس قابل استفاده است و محدودیت چندانی برای کاربر ایجاد نمی‌کند.

10. آستین زانو؛ حمایت کننده طبی زانو

آستین زانو، زانوبند نیست؛ اما از متداول‌ترین حمایت کننده‌های زانو است. این محصولات به منظور فراهم کردن فشار در اطراف مفصل زانو طراحی شده‌اند. این امر باعث حمایت از زانو و کنترل درد و تورم می‌شود.

11. زانوبند بعد از جراحی

استفاده از زانوبند پس از جراحی زانو، مانند: ترمیم مینیسک یا ترمیم رباط صلیبی جلوی زانو (ACL)، به بی حرکت نگه داشتن زانو برای بهبود مناسب، کمک خواهد کرد. در ابتدا، زانوبند بلدسو (Bledsoe) یا ثابت نگه دارنده ی زانو (ایموبلایزر)، استفاده می‌شود. بعد از بهبود، در زمان فعالیت های ورزشی، زانوبند طبی کارکردی استفاده می‌شود.

انواع زانوبند، زانوبند بعد از جراحی 

فواید زانوبند طبی در درمان

زانو بندهای طبی دارای انواع متفاوت با کاربردهای گوناگون می‌باشند. از مهم‌ترین فواید آن‌ها می‌توان به نگهدارنده زانو، کاهش دهنده درد زانو، پیشگیری از آسیب دیدگی‌های زانو، ثبات و پایداری زانو اشاره نمود. بنابراین هنگام احساس درد در زانو، آسیب دیدگی رباط، مینیسک و تاندون زانو، پس از جراحی، جلوگیری از کشش بیش از حد زانو و … می‌توان به تشخیص پزشک تخصص از بریس زانو استفاده کرد.

عوارض زانوبند طبی چیست؟

اگر هنگام استفاده از زانوبندها دچار بی‌حسی در پا، کاهش جریان خون، بثورات پوستی، خارش و افزایش درد زانو شدید، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. استفاده نادرست از این ارتز‌ها می‌تواند به بدتر شدن عوارض منجر شود. هنگام استفاده از زانوبند، مهم است اندازه آن مناسب باشد در صورتی که بریس خیلی شل باشد به پایین پا می‌لغزد و می‌تواند خطر زمین خوردن را ایجاد کند. همچنین یک ارتز زانوی خیلی سفت نیز ممکن است گردش خون در پاها را قطع کرده یا اعصاب پاها را فشار دهد.

نکاتی درباره استفاده درست از زانوبند

۱. با توجه به آسیب زانو به سراغ زانوبند با سایز مناسب بروید. پزشک متخصص می‌تواند شما را راهنمایی کند.

۲. بریس زانو را خیلی شل نبندید. شل بستن آن باعث می‌شود تا هیچ حمایتی از مفصل زانو وجود نداشته باشد.

۳. مدت زمان استفاده از ارتز زانو به شدت و نوع آسیب بستگی دارد.

۴. استفاده طولانی مدت از بریس‌های زانو باعث وابستگی مفصل به آن‌ها خواهد شد.

سخن آخر درباره معرفی انواع زانوبند طبی و موارد کاربرد آن‌ها

زانوبندهای طبی راه‌حل خوبی برای کنترل و درمان آسیب‌های مفصلی هستند؛ اما باید بدرستی انتخاب و مصرف شوند که در این مقاله به معرفی زانوبند طبی و موارد کاربرد آن‌ها اشاره کردیم. هدف کلی زانوبند حمایت و تثبیت زانو به امید کاهش حرکات بیش از حد در مفصل و جلوگیری از بدتر شدن آسیب دیدگی زانو است. زانوبندهای مختلف، بر اساس کارکرد و میزان حمایت باهم تفاوت دارند.

در حالی که برخی از زانوبندها برای جلوگیری از آسیب دیدن زانو طراحی شده‌اند، هدف نمونه‌های دیگر، حمایت از زانو و کنترل درد است. همچنین زانوبندها، به ثابت نگه داشتن زانو در صورتی که مستعد آسیب باشد و بی‌حرکت نگه داشتن زانو برای سرعت بخشیدن روند بهبودی بعد از آسیب، کمک می‌کنند. استفاده نادرست از زانوبند، آسیب را شدیدتر می‌کند. به همین دلیل بهتر است قبل از مصرف آن‌ها با پزشک معالج مشورت کنید.

به طب، فروشگاه محصولات طبی و ارتوپدی

امتیاز شما به این مقاله

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۲ رای

8 دیدگاه در “معرفی انواع زانوبند و بهترین مدل آن

  1. بازتاب: سحر اولادی
  2. بازتاب: ناشناس
  3. بازتاب: سارا عزیزی
  4. بازتاب: مینا نصرتیان
  5. بازتاب: سارای
  6. بازتاب: کلایی
  7. بازتاب: لیلا
  8. بازتاب: یحی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *